Головна Новини Суспільство події Багатоквартирні будинки в зоні ризику: 20 годин без світла та тепла цієї зими
commentss НОВИНИ Всі новини

Багатоквартирні будинки в зоні ризику: 20 годин без світла та тепла цієї зими

Експерти попереджають: у холод можна залишитися без світла на цілий день

18 вересня 2024, 14:28
Поділіться публікацією:

Цього року зима може бути особливо холодною, із морозами до мінус 10 градусів та нижче. Жителям багатоквартирних будинків в Україні слід бути готовими до того, що світла та тепла може не бути по 18-20 годин на добу. Про це заявив експерт Олег Попенко журналістам УНІАН.

Багатоквартирні будинки в зоні ризику: 20 годин без світла та тепла цієї зими

Складна зима попереду: можливі перебої з опаленням у багатоквартирних будинках

З настанням холодів, хто живе у багатоквартирних будинках, може зіткнутися із серйозними проблемами. Олег Попенко, голова Спілки споживачів комунальних послуг, каже, що якщо температура впаде до мінус 10 градусів і буде такого тижня два-три, то в будинках відключатиметься світло та тепло на 18-20 годин на добу. Це створить багато незручностей для мешканців.

Попенко рекомендує заздалегідь подумати про можливість переїхати до родичів чи друзів, де можна буде перечекати зиму за більш комфортних умов. Він нагадує, що опалення в Україні зазвичай включають із 15-20 жовтня, а в деяких містах лише з 1 листопада. Це означає, що люди мають час до початку листопада, щоб підготуватися: купити необхідне обладнання та організувати свій переїзд, якщо це буде потрібно.

“Опалювальний сезон починається стабільно в Україні десь 15-20 жовтня. Вмикають опалення в більшості міст України, крім північних, 1-го листопада. Максимальний термін, щоб ухвалити рішення, зібрати кошти, закупити обладнання та під'єднати його у людей є до першого листопада", — розповів Попенко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Вже цієї зими українці можуть зіткнутися з масовими відключеннями електроенергії, коли температура опуститься нижче за нуль градусів. За словами енергетичного експерта Геннадія Рябцева, в ефірі телеканалу "Київ24", на українців чекають 3-4 черги одночасних відключень, незалежно від зовнішніх обставин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини