"Бабине літо" буде коротким: синоптик розповіла, коли похолодає

Приємне тепло затримається в Україні недовго

Настали довгоочікувані теплі вихідні, яких так чекали українці, адже початок вересня не порадував теплом, різко прийшло похолодання. Але тепер нарешті почалося "бабине літо". Ось тільки таке приємне тепло затримається в Україні зовсім недовго. Як інформує видання "Коментарі", в цьому впевнена синоптик Укргідрометцентру Наталія Голеня. Своїм прогнозом вона поділилася в інтерв'ю "Фактам".

Синоптик розповіла, що причина теплої, сухої, комфортної для більшості українців погоди полягає у тому, що в нашу країну прийшов антициклон, який буде панувати в Україні найближчі кілька днів. Ось тільки розраховувати на те, що "бабине літо" затримається на тиждень-два в Україні, не варто. Датою, коли почне холоднішати, синоптик називає 13 вересня.

Це відбуватиметься не різко. Вночі температура буде зберігатися в діапазоні 9-15 градусів зі знаком "плюс". Ранки будуть туманними і прохолодними. Вдень температура на стовпчику термометра підніматиметься до 20-22 градусів.

Найтепліше буде на півдні. Там ще очікується до 28. Але вже 14-15 вересня в нашу країну прийде атмосферний фронт, який принесе невеликі дощі і похолодання. 16 вересня вночі очікується температура повітря до 4-6 градусів. З цього дня в Україну і повернеться похолодання.

Читайте також на порталі "Коментарі" - народний синоптик Леонід Горбань спрогнозував українцям два "бабиних літа" в цьому році. Коли знову чекати потепління.

Також читайте на "Коментарях" - коли в Україну прийдуть перші заморозки.