Головна Новини Суспільство події Азербайджан стає партнером для України: країна допомагає справитися к енергокризою
commentss НОВИНИ Всі новини

Азербайджан стає партнером для України: країна допомагає справитися к енергокризою

Азербайджан відправляє до України генератори та трансформаторні станції

29 грудня 2022, 10:27
Поділіться публікацією:








Азербайджан як на державному рівні, так і за допомогою громадянських ініціатив активно долучився до відновлення енергосистеми України після ракетних атак з боку РФ. Уряд та прості громадяни Азербайджану збирають кошти та надсилають до України генератори та трансформаторні станції. Як інформує видання "Коментарі", про це пише сайт "Політека".

Азербайджан стає партнером для України: країна допомагає справитися к енергокризою

Азербайджан долучився до відновлення енергосистеми України

За словами політичного експерта Ігоря Чаленко, Азербайджан має спільну мету з Україною. Баку також нині добивається звільнення суверенних територій Карабаху, від прокремлівських сепаратистів-вірмен. Саме тому ця країна є однією з багатьох, хто допомагає українцям долати темряву і холод. За його словами, української енергетики щодня стають все більш ефективними в боротьбі з наслідками ракетних обстрілів та атак росії на інфраструктурні об’єкти держави.

"Ми пережили вже 9 таких атак. Навколо нас консолідується енергетичний рамштайн і щоразу росіяни досягатимуть все менших і менших результатів", — пояснює він.

Експерт певен, що одним із найважливіших партнерів для нас сьогодні є Азербайджан, з котрим в росії складні відносини.

"Азербайджан нам передав 122 генератори та 40 трансформаторів, — пояснює експерт. — А лише один телеграм-канал AZfront зібрав майже $40 000. На ці гроші команда закупила 15 потужних генераторів та оплатила їхню доставку в Україну. Вони вже передані на Харківщину. Лише один такий генератор живить три вулиці селища Слатине, котре дуже постраждало від російських обстрілів".

За словами Чаленка, азербайджанці передають нам не лише матеріальну, але і моральну підтримку. Мова йде про відео, яке стало ледь не вірусним в телеграм-каналах, де діти азербайджану, що долучилися до гуманітарної допомоги Україні, записали відеозвернення до маленьких українців.

"Нехай ці генератори та наші теплі побажання світу зігріють вас! Миру та новорічного тепла!", — побажала українцям азербайджанська дитина.

Також Ігор Чаленко пояснює, що Азербайджан іде спільним фронтом з Україною, адже багато років страждає від агресії росії, яка підбурює вірменських сепаратистів.

Навіть мирну акцію азербайжданських еко-активістів проти видобутку золота в м. Шуша, нині намагаються використати проти самого Азербайджану. Сепаратисти штучно створюють гуманітарну кризу та дефіцит продовольства заради того, щоб звинуватити Баку у агресії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини