Головна Новини Суспільство події Автомобільний бум в Україні: чому автосалони раптово спорожніли
commentss НОВИНИ Всі новини

Автомобільний бум в Україні: чому автосалони раптово спорожніли

Українські автосалони спустошені: покупці масово скуповують авто перед введенням 15% військового збору

22 липня 2024, 14:35
Поділіться публікацією:

У четвер Уряд вніс до Верховної Ради законопроєкт №11416, який передбачає 15% військовий збір при покупці автомобілів. Після цієї новини багато українців поспішили купити машини, щоб уникнути витрат на новий податок. 

Автомобільний бум в Україні: чому автосалони раптово спорожніли

На авторинку повний ажіотаж: українці за 2 дні спустошили всі автосалони

Олег Назаренко, генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД), повідомив, що за останні дні автосалони практично спустошені. Покупці, побоюючись додаткових витрат у розмірі 15% від вартості автомобіля, поспішають придбати ті моделі, що є в наявності.

Експерти ВААІД попереджають, що такий ажіотаж навколо купівлі авто матиме короткостроковий ефект. Після вичерпання наявних запасів, продажі можуть різко впасти, що негативно позначиться на наповненні державного бюджету.

Законопроєкт №11416 ще потрібно затвердити, але він може змусити українців платити більше при покупці машини. З урахуванням вже існуючих 5% відрахувань до Пенсійного фонду, загальне навантаження на покупців автомобілів може сягнути 20%. Така сума може виявитися занадто високою для багатьох українців, що призведе до тривалого періоду адаптації до нових умов.

Читайте також на порталі “Коментарі” — В Україні протягом поточного року спостерігається чітка тенденція на зниження попиту та вартості вживаних автомобілів. "Коментарі" спробували розібратися про причини цього явища, та дізналися, чого очікувати українським автолюбителям в найближчі місяці.

Крім того, “Коментарі” писали, що експерти українського ринку автомобілів пояснили, як мобілізація вплинула на ціну транспортних засобів в Україні. Скільки ще буде зберігатись тенденція до зниження ціни на автомобілі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини