Головна Новини Суспільство події Австралія передала Україні 20 "Бушмайстрів", а Німеччина знову тягне з передачею танків
commentss НОВИНИ Всі новини

Австралія передала Україні 20 "Бушмайстрів", а Німеччина знову тягне з передачею танків

В Австралії рішення про передачу бронетранспортерів ухвалили буквально за добу, а в Німеччині з рішенням щодо постачання танків тягнуть уже тиждень

8 квітня 2022, 08:38 comments1190
Поділіться публікацією:

Австралія вирішила зайняти активну позицію, вирішивши підтримувати Україну у війні проти Росії. Так, Україна отримала від Австралії 20 бронетранспортерів "Бушмайстер" на 38 млн доларів. Як передає портал "Коментарі", приємну новину повідомив посол України в Австралії Василь Мірошниченко у Facebook.

Австралія передала Україні 20 "Бушмайстрів", а Німеччина знову тягне з передачею танків

Бронетранспортер "Бушмайстер". Фото: посол України в Австралії Василь Мірошниченко у Facebook

Дипломат назвав такий крок Австралії історичним моментом. Зазначимо, що Австралія максимально швидко відреагувала на прохання президента України Володимира Зеленського, який звернувся із проханням до парламенту Австралії передати Україні бронетранспортери. Реакція була дійсно максимально швидкою. Вже наступного дня рішення було ухвалено. Фактично за українським часом рішення було ухвалено за добу.

Водночас, досить складно вдається домагатися поставок військової техніки від ще одного союзника України Німеччини. Так, рейтингове видання "Politico" повідомило, що канцлер Німеччини Олаф Шольц намагається максимально відкласти рішення про передачу Україні танків. Хоча рішення вже ухвалено. До того ж інші високопосадовці ФРН не в захваті від такого уповільнення канцлера.

Загалом Україна має отримати близько 100 німецьких танків. Прогнозувалося, що танки почнуть надходити в Україну вже цього тижня, але потім, з ініціативи Олафа Шольца, питання зависло в повітрі, бо канцлер раптом вирішив, що таке складне питання має бути попередньо узгоджене із західними союзниками Берліна, адже йдеться про постачання. Україні тяжкого озброєння.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський пояснив, чому Росія теж має намір закінчити війну якнайшвидше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини