Головна Новини Суспільство події Авіасполучення Алмати-Київ: рейси скасовують, група українців застрягла у Казахстані
commentss НОВИНИ Всі новини

Авіасполучення Алмати-Київ: рейси скасовують, група українців застрягла у Казахстані

Українське міністерство закордонних справ просить українців скасувати візити в Казахстан

6 січня 2022, 10:47
Поділіться публікацією:

На тлі протестів у Казахстані з Алмати перестали прилітати рейси у Київ. Не відбулися два заплановані рейси минулої доби, 5 січня. Їх перенесли на 6 січня на 12-45, але нині вони взагалі зникли з табло в міжнародному аеропорті "Бориспіль". Натомість в українському МЗС українців просять скасувати заплановані візити у Казахстан, передає портал "Коментарі".

Авіасполучення Алмати-Київ: рейси скасовують, група українців застрягла у Казахстані

Літаки з Казахстану скасовують на тлі протестів. Фото з відкритих джерел

Усім українцям, хто нині хоче покинути територію Казахстану, радять зареєструватись у електронній системі "Друг" за цим посиланням.

"У зв’язку із подіями у Республіці Казахстан МЗС України рекомендує українським громадянам, які перебувають на території цієї країни, постійно відстежувати інформацію про розвиток ситуації, виявляти підвищену пильність та обережність, неухильно дотримуватися вказівок та розпоряджень представників місцевої влади та правоохоронних органів, не залишати місця свого  проживання без крайньої необхідності, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу", — йдеться у офіційному повідомленні МЗС.

Як повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко, нині в Алматі застрягла група українців, які хотіли напередодні вилетіти до Києва. Для них дипломати знайшли місце для ночівлі і сподіваються 6 січня доправити їх до Києва. За словами Ніколенка, аеропорт Нур-Султана працює в штатному режимі і сьогодні таки планується рейс до Києва, хоча раніше ЗМІ повідомляли про захоплені приміщення аеропортів у республіці. 

Нагадаємо, протести у Казахстані спалахнули 1 січня і загострились у ніч на 5-те. В країні оголошено надзвичайний стан, комендантську годину та проведення антитерористичної операції.

Читайте також: Казахстан може взяти на себе той удар, який Путін готував для України





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини