Головна Новини Суспільство події Авіакомпанії зупиняють польоти над Україною: у Мінінфраструктури відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

Авіакомпанії зупиняють польоти над Україною: у Мінінфраструктури відреагували

Сьогодні у МІУ відбулася нарада за участю ВП, Державіаційної служби, "Украероруху", аеропорту "Бориспіль" та українських авіакомпаній. Сторони домовилися напрацювати рішення для запобігання загостренню ситуації

13 лютого 2022, 15:10
Поділіться публікацією:

Міжнародні страхові компанії, що займаються страхуванням авіаперевезень з понеділка, 14 лютого, припиняють страхувати літаки для польотів над Україною через високі ризики бойових дій – отже, авіакомпанії змушені припинити польоти, хоча про закриття авіапростору не йдеться. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Українська правда".

Авіакомпанії зупиняють польоти над Україною: у Мінінфраструктури відреагували

Літак. Фото: GETTY IMAGE

Зазначає, що страхові компанії змушені були піти на такий крок через інформаційну хвилю в західних ЗМІ, де обговорюється ймовірність російського вторгнення в Україну. Той інформаційний тиск, який не припиняється котрий місяць поспіль змусив страхові компанії переглянути свою діяльність в Україні. Оцінивши можливі втрати, страхові компанії вирішили не ризикувати.

І тепер уже на перше місце вийдуть вимоги лізингодавців (власників літаків), які заборонять українським та міжнародним авіакомпаніям польоти над Україною доти, доки не буде врегульована криза.

У свою чергу, у Мінінфраструктури відреагували на інформацію про припинення польотів над Україною. У міністерстві заявляють, що інформація про закриття повітряного простору України не відповідає дійсності. Закриття неба є суверенним правом України, відповідне рішення не ухвалювалося. Більшість авіакомпаній продовжують операційну діяльність без обмежень. Зокрема, зараз 29 іноземних авіакомпаній виконують польоти із 34 країн світу.

При цьому в МІУ додали, що деякі перевізники мають проблеми, пов'язані з нестабільною ситуацією на ринках страхування. Держава готова втрутитися у цей процес та фінансово підтримати авіаперевізників, гарантувавши безпеку польотів у небі над Україною.

Читайте на порталі "Коментарі" — Італія дозволила авіаперельоти в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини