Головна Новини Суспільство події Авіацію в кожну лікарню: як реалізовуватимуть цей проект
commentss НОВИНИ Всі новини

Авіацію в кожну лікарню: як реалізовуватимуть цей проект

У майбутньому буде збудовано майданчик для гвинтокрилів біля кожної обласної лікарні

14 вересня 2021, 18:10
Поділіться публікацією:

В Україні реалізують проект аеромедичної евакуації. Кожна обласна лікарня отримає майданчик для гвинтокрилів. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко у Facebook.

Авіацію в кожну лікарню: як реалізовуватимуть цей проект

Вертольоти для евакуації хворих надасть МВС і ДСНС, фото Facebook

Авіація буде доставляти пацієнтів у тяжкому стані до лікарень. За його словами існує так зване правило "золотої години", коли є найбільший шанс надати невідкладну допомогу хворому. Наприклад, травмовані в ДТП, люди з інсультом та в інших невідкладних станах. також гелікоптерами доставлятимуть органи для трансплантації.

Проект експериментальний й вже реалізований завдяки співпраці Міністерств охорони здоров'я, внутрішніх справ, а також Національної поліції й Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС). В рамках експериментального проекту до евакуації хворих з 14 обласних центрів залучають гелікоптери Міністерства внутрішніх справ та ДСНС.

Чи потрібна хворому аеромедична евакуація вирішує диспетчер центрів екстреної медичної допомоги, що може покликати на допомогу пілотів гвинтокрилів для швидкої госпіталізації.

За словами Віктора Ляшка, у майбутньому буде збудовано майданчик для гвинтокрилів біля кожної обласної лікарні. Майданчики збудують в рамках національної програми "Велике Будівництво на 2022-2023 роки". Таким чином буде покращено матеріально-технічну базу лікарень.

Планується забезпечити доступом до авіації усі регіони України та розвивати проект, що передбачений реалізацією Воєнно-медичної доктрини.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Росії на туристок впав льодовик. Трагедія сталася в Карачаєво-Черкесії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини