Аукціониний дім Sotheby’s продав колекцію годинників Сталлоне

Колекцію годинників Сільвестра Сталлоне продали за $6,7 мільйона

Аукціонний дім Sotheby’s в Нью-Йорку подав колекцію годинників відомого голлівудського актора Сільвестра Сталлоне за астрономічну суму в 6,7 мільйона доларів

На цьому аукціоні особливу увагу отримав годинник Patek Philippe Reference 6300G-010 Grandmaster Chime, проданий за 5,4 мільйона доларів. Він встановив новий світовий рекорд, ставши "найціннішим сучасним годинником, проданим в історії Sotheby’s", за словами представників аукціону. Попередній рекорд був зафіксований лише рік тому на аукціоні в Гонконгу, де годинник Richard Mille Reference RM53-02 досяг ціни в 4,5 мільйона доларів.

Цікаво, що загальна колекція включала 11 годинників, причому загальна стартова оцінка становила всього 6 мільйонів доларів. Понад 200 осіб взяли участь у цих престижних торгах, серед яких понад сотня була присутня особисто.

На фоні цих подій Sotheby’s також повідомили про нещодавню продажу картини британської художниці Леонори Керрінгтон за рекордні 28,5 млн доларів, що підтверджує тенденцію аукціонного дому утримувати лідерські позиції в світі мистецтва та колекціонування.

Нагадаємо, що Viatina-19 FIV Mara Movéis стала найдорожчою у світі коровою. Згідно з Книгою рекордів Гіннеса, її продали за 4 млн доларів, що втричі більше за попередній рекорд. Ця супер корова має вагу понад 1100 кілограмів, що робить її вдвічі важчою за середнього представника своєї породи.

Крім того, у Нью-Йорку, у легендарному Hard Rock Cafe, відбувся аукціон, який увійшов в історію як одну з найзнакових подій у світі музичних колекціонерів. Акустична 12-струнна гітара Framus Hootenanny, яка належала Джону Леннону, засновнику та солісту культового гурту The Beatles, була продана за рекордні 2,9 мільйона доларів.