Артисту та депутату Держдуми РФ дали 15 років в'язниці в Україні

Денис Майданов отримав 15 років ув'язнення в Україні

До 15 років в'язниці засудили депутата Держдуми РФ, російського виконавця Дениса Майданова, який голосував за визнання так званих ЛДНР. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на офіційне повідомлення СБУ в Телеграм.

"15 лютого цього року він підтримав постанову про звернення до президента РФ із проханням визнати "незалежність" окупованих районів Донецької та Луганської областей", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, 22 лютого російський депутат своїм голосуванням підтримав ратифікацію "договору про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу" між країною-агресором та терористичними організаціями "ЛДНР". Тим самим депутат сприяв реалізації кремлівського плану щодо захоплення України.

На підставі зібраних доказів суд визнав Майданова винним за ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.

"Оскільки засуджений перебуває на території РФ, то початок терміну відбування покарання визначено з дня його фактичного затримання", - уточнили у СБУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Путін впав в істерику: в ISW розповіли, яке рішення Заходу розлютило диктатора.

Також видання "Коментарі" повідомляло – мирні переговори між Україною та Росією можуть відбутися не раніше, ніж за кілька місяців. Про це пише The Wall Street Journal, аналізуючи дії сторін конфлікту, у тому числі нещодавні візити українського президента Зеленського до США, а екс-президента РФ, заступника голови Ради безпеки країни-агресора – Медведєва – до Китаю. Які перспективи переговорного процесу? За яких умов будуть готові до нього Київ та Москва? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.