Головна Новини Суспільство події Арсен Аваков розкритикував спічрайтерів президента
commentss НОВИНИ Всі новини

Арсен Аваков розкритикував спічрайтерів президента

Аваков висловився про заяви щодо можливої окупації Харкова

22 січня 2022, 19:50
Поділіться публікацією:

Арсен Аваков в ефірі передачі "Свобода слова Савіка Шустера" нагадав, як в 2014 році Харків не піддався на провокації проросійських сил та не послідував прикладу Донецька і Луганська. Колишній міністр внутрішніх справ розкритикував слова президента про те, що в Харкові люди мають традиційні російські зв'язки.

Арсен Аваков розкритикував спічрайтерів президента

Арсен Аваков, архівне фото з Facebook

В промові він наголосив, що в ХХ столітті в Харкові проживало чимало проукраїнських інтелігентів, які зазнавали політичних переслідувань. Місто показало свою позицію ще вісім років тому.

"Хто забув, нехай згадає 2014 рік. Коли Харків отримав щеплення від цієї зарази. Коли спробували хитнути, а Харків не підтримав. Я був у ці три дні там. Харків не підтримає і зараз тому, що це місто-творець. Воно не хоче стати бандитською столицею на яку перетворили Донецьк російські окупанти", — повідомив екс-міністр.

Також він додав, що очікував почути в промові президента не слова у стилі "все буде добре", а правду.

"Треба було сказати правду: Ситуація непроста, але я роблю це, це і це". Ми зараз значно сильніші, ніж були у 2014 році. Зараз у нас є армія, розвинена інфраструктура, розуміння, ми маємо чим відповідати. Путін повинен знати, що вторгатися і йти в бік українських міст не можна, бо будуть величезні втрати. Тому всім громадянам треба об'єднуватись навколо України. Я звертаюся до харків'ян. Я думаю, що у нас вистачить сил продемонструвати той рівень єдності, щоб ніяких ілюзій у "русского мира" щодо Харкова не було", — пояснив політик.

Як повідомляв портал "Коментарі", Ігор Терехов, міський голова Харкова, прокоментував слова президента про можливість окупації міста російськими військами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини