Головна Новини Суспільство події Армія плюс мільйон резервістів: подробиці щодо гарантій безпеки для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Армія плюс мільйон резервістів: подробиці щодо гарантій безпеки для України

Пропозиції України щодо гарантій безпеки на переговорах передбачають концепцію "зміцненого імунітету"

31 березня 2022, 08:15 comments1023
Поділіться публікацією:

Глава української делегації на переговорах з окупантом, лідер фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія розповів, що пропозиція України щодо гарантій безпеки на переговорах включає концепцію "зміцненого імунітету". Ця концепція дозволяє оперативно мобілізувати до 1 мільйона резервістів. Якщо країні загрожуватиме небезпека. Як передає видання "Коментарі", про це Давид Арахамія заявив в інтерв'ю українським телеканалам.

Армія плюс мільйон резервістів: подробиці щодо гарантій безпеки для України

ЗСУ. Фото: Українська правда

Давид Арахамія зазначив, що Київ провів докладні консультації з представниками інших країн. Зокрема, колеги з Ізраїлю висловилися за те, що Україні "найбільше підходить концепція так званого укріпленого імунітету".    

За словами нардепа, Україна – це мирна держава, яка ніколи не мала і не матиме планів на когось нападати, але при цьому вона повинна мати можливість дати відсіч тому, хто вирішить на нього напасти, а для цього потрібно мати достатню кількість оборонного. озброєння.

Що ж до резервістів, то Україна хоче діяти за принципом Швейцарії та Ізраїлю. До того ж Україна має для цього всі можливості. У країні сьогодні є досить сильні сили територіальної оборони, сили національного опору.    

Арахамія вважає, що мільйон людей – це люди, які, крім осинового війська, готові будуть вступити в бій із противником. Ці люди повинні будуть кілька разів на рік проходити навчання на полігонах і в разі загрози швидко стати в дію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у розвідці США вважають, що радники Путіна бояться сказати правду про провал в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини