Арестович розповів про стан Кравчука після операції на серці

За словами близьких Кравчука, операція пройшла досить успішно

За словами спікера української делегації в ТКГ Олексія Арестовича, перший президент України Леонід Кравчук проходить реабілітацію у Німеччині після операції на серці. Арестович погодився озвучити кілька подробиць про стан Кравчука попри те, що родичі першого державного глави просять не коментувати тему здоров'я. Про це пише УНІАН з посиланням на слова спікера ТКГ в ефірі телеканалу "Наш".

Олексій Арестович зазначив, що за словами близьких Кравчука, операція пройшла досить успішно.

"Чи зможемо ми його побачити до кінця року - невідомо. Але вже добре те, що в його віці це проходить вдало, тому що він сам говорив напередодні операції, що відсоток на успіх не такий великий. 87 років людині, операція на серці. Однак все пройшло вдало", - сказав Арестович, додавши, що сподівається на швидке одужання першого президента.

Крім того, Арестович додав, що тільки медики й особисто Кравчук вирішуватимуть, чи зможе він і далі бути главою української делегації в ТКГ.

Нагадаємо, що в кінці червня стан здоров'я Леоніда Кравчука погіршився, а пізніше стало відомо, що перший президент переніс операцію на серці. Пізніше з'явилася інформація, що глава української делегації в ТКГ відправився в німецьку клініку для подальшої реабілітації.

Крім того, деякі засоби масової інформації повідомляли, що після хірургічного втручання Кравчук перебував у реанімації й не міг самостійно дихати. Медики та сім'я першого президента відмовлялися давати коментарі про його здоров'я.

А пізніше експрезидент України Віктор Ющенко запевнив, що Леонід Макарович - сильна людина і бореться з недугою.