Головна Новини Суспільство події Арестович розповів, чому через 2-3 тижні окупаційні війська РФ стануть як «зайчики»
commentss НОВИНИ Всі новини

Арестович розповів, чому через 2-3 тижні окупаційні війська РФ стануть як «зайчики»

Понад 90 батальйонів тактичних груп росіяни ввели на початку війни в Україні. З них майже 15 знищено повністю та ще понад 20 є небоєздатними

12 березня 2022, 14:04 comments5204
Поділіться публікацією:

Росія намагається накопичувати резерви, знімаючи миротворців з Абхазії, Нагірного Карабаху. Проводиться також часткова мобілізація. Все це робиться для того, щоб доукомплектувати брак батальйонів і зробити ще одну спробу наступу на тих напрямках, де росіянам вдалося хоч трохи просунутися. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку висловив радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

Арестович розповів, чому через 2-3 тижні окупаційні війська РФ стануть як «зайчики»

Олексій Арестович. Фото - сайт Офісу президента України

Експерт розповів, що всього з початку війни Росія запровадила понад 90 батальйонів тактичних груп України. У результаті за 17 днів бойових дій від 15 батальйонів нічого не лишилося. Ще 20 на сьогоднішній день є небоєздатними.

Олексій Арестович зазначив, що у окупантів ще є в запасі якась кількість резервів. Але зараз перед ними постає завдання набрати 20-30 батальйонів тактичної групи. Якщо завдання буде виконано і резерви відновлено, то потрібно готуватися до ще однієї спроби російських військ до наступу. Швидше за все, вона буде на тих напрямках, де росіянам вдалося хоч трохи, але закріпитись. Це стосується зони ООС, Маріуполя, Харківської області та, можливо, Київської області.

Радник глав ОП прогнозує, що з великою ймовірністю всі резерви, які будуть задіяні, знову поляжуть в Україні. Бо показав попередній досвід – жодної продуманої стратегії російська армія в Україні не має.

Арестович прогнозує, що ще 2-3 тижні російські військові намагатимуться вести наступальні дії.

"Після того "Ред. спроб настання" вони стануть, як "зайчики", бо воювати не буде чим", — підсумував Олексій Арестович.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в МЗС РФ заявили про нові "законні цілі" в Україні для збройних сил РФ і попередили США, що постачання нового озброєння в Україну може лише посилити і так непросту ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини