Головна Новини Суспільство події Apple повідомляє про кібератак: чи під загрозою користувачі в Україні?
commentss НОВИНИ Всі новини

Apple повідомляє про кібератак: чи під загрозою користувачі в Україні?

Власникам порадили активувати на смартфоні захист "Lockdown Mode"

11 квітня 2024, 18:00
Поділіться публікацією:

Корпорація Apple знову знаходиться в центрі уваги користувачів та фахівців з кібербезпеки. Компанія надіслала повідомлення своїм клієнтам у 92 країнах світу про потенційні загрози безпеці, пов'язані з їхніми пристроями iPhone. Компанія попередила, що деякі користувачі могли стати цілями високотехнологічних атак з боку зловмисників, при цьому не уточнивши, чи торкнулась Україна в рамках цієї масової розсилки.

Apple повідомляє про кібератак: чи під загрозою користувачі в Україні?

Apple попередила користувачів про шпигунську атаку

У змісті повідомлень, відправлених Apple, йдеться: "Виявлено, що ваш пристрій став об'єктом атаки шпигунського ПЗ, метою якої є віддалене порушення безпеки iPhone, асоційованого з вашим Apple ID. З високою ймовірністю, ця атака націлена особисто на вас, враховуючи вашу професійну діяльність або особисті досягнення. Настійно рекомендуємо сприйняти це попередження з максимальною серйозністю.

Хоча Apple утрималася від розкриття подробиць про потенційних зловмисників, компанія запропонувала користувачам включити функцію "Lockdown Mode" на своїх пристроях як запобіжний захід. Також були надані рекомендації не вводити дані Apple ID на сумнівних сайтах та запитах, отриманих з ненадійних джерел.

Повідомлення про такі загрози від компанії Apple почали надходити ще в 2021 році, і за цей період повідомлення були надіслані користувачам з більш ніж 150 країн. Це наголошує на глобальному характері проблеми кібербезпеки, з якою стикається як технологічний гігант, так і його користувачі.

Нагадаємо, що на одному з аукціонів був проданий запечатаний екземпляр першого iPhone , випущеного майже 17 років тому. Пристрій із 4 ГБ вбудованої пам'яті, який ніколи не було розкрито з моменту свого придбання, пішов з молотка за 130 027 доларів США, що еквівалентно більш ніж 5 млн. українських гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини