Антон Геращенко розповів, скільки дзвінків отримали на лінію для росіян "Вернись живым из Украины"

Лінія "Вернись живым из Украины" "розривається" від сотень дзвінків росіян

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в Фейсбуці розповів, скільки дзвінків від стурбованих родичів російських військовослужбовців надходить на гарячу лінію з моменту її відкриття. Оператори кол-центру не встигають відповідати на дзвінки з країни-агресора.

За останні 15 годин українські оператори прийняли 700 дзвінків. На лінії працює п'ять фахівців, але штат буде збільшуватися до 10, тому що кількість вхідних дзвінків величезна. Всі розмови фіксуються. Жінки з РФ говорять, що вже не можуть вийти на зв'язок з синами чотири дні.

Як розповіла одна з жінок, що росіян, як виходять на мітинги затримують, а її 22-річний син не хотів їхати, але йому начебто погрожували судом.

"Ще один важливий напрямок інформаційно-психологічної війни проти Путіна. Заходьте у Фейсбук, Однокласники, ВКонтакті. Пишіть коментарі, що в понеділок РФ через розв'язання агресивної війни в Україні відключать від Міжнародних платіжних систем - Visa, Mastercard. Це означає, що всі гроші на картах буде заблоковано. Тому поки що не пізно, треба бігти в банкомати та знімати готівку, бо завтра гроші пропадуть", написав заступник міністра.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Міноборони назвали втрати російської армії за три доби. За останніми даними, ворог поніс значні втрати в живій силі, техніці та озброєнні.

Також ми писали, що Служба безпеки України оприлюднила секретні документи російських загарбників. Тепер українська спецслужба та ЗСУ мають дані про російських військових, а також секретні паролі та шифри, які використовує країна-агресор. З їхньою допомогою можна дізнатися суть перехоплених розмов противника.