Головна Новини Суспільство події Антитютюновий активіст назвав курців "маргіналами, які потребують ментальної допомоги"
commentss НОВИНИ Всі новини

Антитютюновий активіст назвав курців "маргіналами, які потребують ментальної допомоги"

Виконавчий директор Центру громадянського представництва «Життя» Дмитро Купира зробив прогноз, що куріння сигарет буде поступово зникати

19 квітня 2024, 10:10
Поділіться публікацією:








Антитютюновий активіст, виконавчий директор Центру громадянського представництва "Життя" Дмитро Купира заявив, що курці є "маргінальними людьми з глибокою важкою залежністю, які потребують ментальної підтримки". Як інформує портал "Коментарі", про це Дмитро Купира заявив в ефірі "5 каналу".  

Антитютюновий активіст назвав курців "маргіналами, які потребують ментальної допомоги"

Дмитро Купира

Розмірковуючи про майбутнє куріння у світі, він зробив прогноз, що куріння сигарет буде поступово зникати.

"Ми за нашого життя побачимо країни, які повністю відмовляться від тютюну. Або тютюнові вироби будуть продаватися по рецепту. В Україні це також колись буде",  — прогнозує Дмитро Купира. 

Зокрема, він заявив, що вже є окремі країни, які змогли знизити рівень паління у світі нижче 5%.

"Тобто в окремих країнах куріння стає невидимим. А, якщо хтось курить, то всі розуміють, що це, не в образу цим людям, маргінальні люди або люди з глибокою важкою залежністю, або які потребують якоїсь ментальної допомоги", — вважає Дмитро Купира.

При цьому він також визнав, що чимало українських військових, особливо тих, які перебувають в безпосередній зоні бойових дій, зараз також курить. 

"Наші матеріали проти паління ми намагаємося розповсюдити всіма каналами – у т.ч. серед військовослужбовців. Але для тих, хто бере безпосередню участь в бойових завданнях – в них, очевидно, немає питання вживання тютюнових виробів чи не вживання", — заявив виконавчий директор Центру громадянського представництва "Життя" Дмитро Купира.

Варто зазначити, в Європі єдина країна, яка змогла знизити рівень паління сигарет до 5%, — це Швеція. У той же час у Швеції значна частина населення перейшла з сигарет на жувальний тютюн – т.зв. снюс та нікотинові паучі. 

У Великобританії вдалося суттєво знизити рівень куріння завдяки переходу на електронні сигарети, а в Японії – завдяки переходу на тютюнові вироби для нагрівання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини