Головна Новини Суспільство події Антиросійський курс і санкції проти Медведчука призвели до плачевних наслідків для України - ЗМІ в Австралії
commentss НОВИНИ Всі новини

Антиросійський курс і санкції проти Медведчука призвели до плачевних наслідків для України - ЗМІ в Австралії

Австралійські журналісти пов'язують антиросійські зміни в політиці державного глави Володимира Зеленського з падінням його рейтингу

6 травня 2021, 11:31
Поділіться публікацією:

Світові ЗМІ продовжують приділяти велику увагу ситуації в Україні та можливим варіантам розвитку загострення російсько-українських відносин. Не оминають цю тему навіть, здавалося б, далекі від материкових конфліктів ЗМІ в Австралії. Так, велику аналітичну статтю, присвячену політиці українського президента Володимира Зеленського, опублікувало австралійське інтернет-видання Bumerang Polski.

Антиросійський курс і санкції проти Медведчука призвели до плачевних наслідків для України - ЗМІ в Австралії

Віктор Медведчук - фото: ОПЗЖ

"Перед обличчям наростаючого конфлікту в Україні варто згадати деякі факти і обставини, які призвели до такого стану українсько-російських відносин", — пише ресурс, відзначаючи, що значний тиск на Україну надають США.

На думку автора публікації, антиросійський курс мав для України плачевні наслідки.

"Два президента України після державного перевороту 2014 року, Петро Порошенко (2014-2019) і Володимир Зеленський (з 2019 року по сьогоднішній день), почали з сильної підтримки, яка швидко слабшала. Україна залишається другою найбіднішою країною Європи з доходу на душу населення. Політика дистанціювання Києва у відношенні до Росії мала драматичний контрпродуктивний ефект", — підкреслюється в статті.

Також в матеріалі йдеться, що різкі антиросійські зміни в політиці Зеленського пов'язані з падінням його рейтингів.

"Оскільки Зеленський втрачає підтримку (його партія провалилася на місцевих виборах в листопаді 2020 року — не переміг жоден кандидат на пост мера, не отримали більшості в міських і районних радах), він посилив дії Збройних сил України на Донбасі. Явно намагаючись отримати більшу підтримку для своєї партії на Західній Україні, але ціною швидко зростаючого числа порушень режиму припинення вогню. Він продовжував брати участь в спільних навчаннях з НАТО вздовж російського кордону, які, скоріше, були спрямовані на провокацію Росії", — пише Bumerang Polski.

Крім того, в публікації наголошується, що значний вплив на загострення відносин із Росією надали санкції президента України проти голови Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука та інших опозиційних політиків і ЗМІ.

"В останні місяці він (Зеленський. — Ред.) Ввів санкції проти опозиційних політиків, закрив проросійські ЗМІ, які пов'язують з лідером опозиції Віктором Медведчуком, і обмежив використання російської мови", — йдеться в статті австралійського видання.

Нагадаємо, народний депутат України, голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук заявив, що українська влада не гребує жодними методами в боротьбі з опозицією: особисті репресії, незаконні санкції, порушення кримінальних справ, тиск на бізнес. Однак політик підкреслив, що він особисто і депутати від "Опозиційною платформи — За життя" готові жертвувати особистими інтересами заради того, щоб зупинити беззаконня команди Зеленського і не дозволити узурпувати владу в країні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини