Головна Новини Суспільство події Антимонопольний комітет Євросоюзу перевірить Google
commentss НОВИНИ Всі новини

Антимонопольний комітет Євросоюзу перевірить Google

Рекламні технології Google підозрюють у зловживанні монопольним становищем

21 січня 2021, 10:21
Поділіться публікацією:

Уряд Євросоюзу схвалив ініціативу антимонопольних органів перевірити інтернет-гігант Google на предмет дотримання законодавства рекламними сервісами.

Антимонопольний комітет Євросоюзу перевірить Google

Логотип Google / фото informator.ua

Так, співробітники антимонопольного відомства вже дали запити на інформацію компаніям-рекламодавцям — їх цікавить практика Google в області рекламних технологій.

"Це розслідування охоплює всі сервіси Google, включаючи цифрову рекламу і мережу рекламних технологій", — пояснила представник ЄС з питань конкуренції.

Як вважають в агентстві, Google і Facebook охоплюють більш ніж половину світового ринку продажів інтернет-реклами. Відзначимо, що в цей момент обидві компанії фігурують в судовому позові США за угодою 2018 року, яке надає можливість Facebook розміщувати рекламу клієнтів в мережах партнерів Google.

Водночас представники Google стверджують, що співпрацюють з Комісією і пояснюють свої дії захистом персональних даних користувачів.

"Ми конкуруємо з багатьма іншими компаніями галузі та надаємо людям детальний контроль над тим, як їх інформація використовується для персоналізації реклами та обмеження обміну особистими даними в цілях захисту конфіденційності людей", — заявила прес-секретар Google.

Нагадаємо, що тільки за останні три роки компанію Google оштрафували на загальну суму 8,25 млрд євро. Штраф наклали через блокування конкурентів у сфері онлайн-реклами, покупок в Інтернеті, смартфонів на платформі Android.

Як повідомляв портал "Коментарі",  відома компанія Google на час зупиняє публікацію політичної реклами на своїх ресурсах. Так, з 14 січня всі платформи Google почнуть блокувати будь-які політичні оголошення. Під заборону підпадає й отримання інформації про нещодавні заворушення в Капітолії, під час яких загинуло кілька американців. Таке рішення компанія пояснює великою кількістю дезінформації, яка нині оточує політичну арену США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини