Головна Новини Суспільство події Анонси важливих подій на 3 листопада
commentss НОВИНИ Всі новини

Анонси важливих подій на 3 листопада

Час пити каву та знайомитися з подіями на сьогодні

3 листопада 2020, 10:10
Поділіться публікацією:

Аби ви були в курсі новин на сьогодні, редакція Comments зібрала для вас найголовніші події цього дня. 

Анонси важливих подій на 3 листопада

Фото: сайт Коментарі

1. Найперше і найболючіше — Конституційний суд України в закритому режимі має розглянути закон про мову. Як повідомляв раніше голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков, КС хоче скасувати даний закон. На цю витівку у народу є відповідь. Сьогодні небайдужі готуються до протесту під назвою "Зазіхаєте на мову? Вам дорога до Ростова!" Протестувальники обіцяють стояти поки є сили та не дати КС знищити українську мову.

2. Сьогоднішній день відзначиться ще однією акцією протесту. О 9:00 в Києві відбудеться безстрокова акція під назвою “Податковий Майдан #SaveФОП”. Учасники протесту — представники мікробізнесу. Вони вимагають від влади скасування норм про обов'язкові реєстри розрахункових операцій для дрібного бізнесу. Локаціями мирного протесту стануть площа Конституції та територія під Верховною Радою.

Якщо підприємці з усієї країни не достукаються до влади, їм доведеться встановлювати пристрої реєстрації розрахункових операцій та надавати чек на кожен проданий товар чи послугу.

3. Сьогодні Верховна Рада розпочинає працювати в режимі пленарних засідань. Оскільки Дмитро Разумков повідомив раніше, що більшість депутатів — здорові, парламент працюватиме у звичному режимі. У зв'язку з останніми подіями, депутатам є, що обговорити. Також вже традиційною рубрикою засідання стане звітування Міністра охорони здоров’я Максима Степанова щодо поточної ситуації з коронавірусом та карантином в країні.

4. Також на порядку денному у Верховної Ради — засідання Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики. Політики пропонують внести зміни до Закону України "Про запобігання корупції".

5. Міністерство освіти та науки проведе онлайн-брифінг за участі заступника Міністра освіти і науки України Андрія Вітренка. Занепокоєний майбутнім поколінням українців, Андрій Вітренко розповість про результати вступу осіб з тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу через освітні центри "Крим-Україна" та "Донбас-Україна".

6. Активно звертають увагу і на круглий стіл під назвою "Спрощення інтеграції громадян Білорусії в Україні". На цій події обговорюватиметься, як можна допомогти білоруським біженцям. Серед спікерів — політичні біженці Білорусі, представники ДМС, МВС, МЗС та депутати.

7. Тепер перейдемо до легших та приємніших подій. Сьогодні відбудеться урочистий прем’єрний показ української кінострічки "Атлантида" режисера Валентина Васяновича. Кінострічку можна сміливо назвати найочікуванішим і найтитулованішим фільм року. Кіно розповідає про той період у майбутньому, коли Україна виграла війну з Росією.

Фільм вже встиг прогриміти у світі. 50 показів по Європі, Венеційська перемога, нагорода Міжнародного конкурсу Одеського міжнародного кінофестивалю, звання кращого фільму Національної премії кінокритиків КІНОКОЛО. Показ відбудеться в у ТРЦ Ocean Plaza. 5-го листопада фільм стане доступним у прокаті всіх кінотеатрів.

8. Для тих, хто бажає запустити свою справу, нагадуємо, сьогодні можна дізнатися дещо цікавеньке та нове. У пресцентрі телеканалу "Відкритий" відбудеться розмова про стартапи та їх відкриття. Спікер Катерина Барбашина – успішний підприємець, засновниця власного освітнього проєкту.

Також нагадуємо, що 3 листопада — День інженерних військ України та День ракетних військ і артилерії України. Тож не забудьте привітати всіх знайомих, причетних до цих свят.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини