Головна Новини Суспільство події Аномальн спека: прогноз погоди на цілий тиждень в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Аномальн спека: прогноз погоди на цілий тиждень в Україні

Українські синоптики дали свіжий прогноз погоди - з 27 травня по 2 червня 2024 року

27 травня 2024, 21:15
Поділіться публікацією:

Вподовж   цього го тижня, з 27 травня по 2 червня 2024 року, в нашій країні очікують на прибуття хмар пилу з пустелі в Середній Азії. Про це інформує Укргідрометцентр.

Аномальн спека: прогноз погоди на цілий тиждень в Україні

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

За прогнозом синоптиків, з причини великого дефіциту опадів в переважній більшості  регіонів України зберігатиметься надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Як повідомляє метеоролог Ігор Кибальчич, протягом 27-28 травня в  нашій країні з прибуттям  вищевказаних  хмар  пилу буде помутніння неба та високою є  ймовірність слабовиражених "брудних" дощів.  

В понеділок, 27 травня, в південних  регіонах і в Криму, вдень  місцями в західних регіонах і  на крайній півночі  прогнозуються невеликі  дощі, в окремих районах із грозами. Вітер східний, 7-12 метрів на секунду, в південних  регіонах та в Приазов'ї вдень можливі пориви, 15-17 метрів на секунду.  Стовпчик термометра вночі  показуватиме +11...+16 градусів, вдень +24...+29 градусів, на території півдня +20...+25 градусів.

Наступного дня, 28 травня, на південних  територіях і в Криму, вдень  місцями в західному  регіоні  прогнозується нестійка погода з дощами та грозами. На решті українських територіях України  без опадів. Вітер східний, 7-12 метрів на секунду,  на Закарпатті він буде  мінливих напрямків, 3 — 8 метрів на секунду.  Стовпчик термометра вночі показуватиме  +12...+17 градусів, вдень +25...+30 градусів, в південно-західних  регіонах +20...+25 градусів.

Наступної середи, 29 травня, вночі в південній половині та місцями на Прикарпатті, вдень в центральних, західних та місцями східних  регіонах прогнозуються дощі, деколи із грозами. Вітер південно-східний, 7 — 12 метрів на секунду.  Стовпчик термометра вночі  показуватиме +12...+17 градусів, вдень у центральних і південно-західних  регіонах +19...+24 градуси.

В четвер, 30 травня, на Правобережжі  країни  очікують нестійку погоду,  короткочасні дощі та грози, подекуди можливо зливи та град, ще шквалистий вітер. Стовпчик термометра  вночі показуватиме  +11...+16 градусів, вдень +19...+24 градусів, на Лівобережжі +25...+30 градусів.

В п'ятницю, 31 травня, вночі  без істотних опадів, вдень — за винятком центральних і південних областей — будуть короткочасні дощі з грозами, подекуди можливо град і шквали, 15 — 20 метрів на секунду.  Стовпчик термометра буде вночі +12...+17 градусів, вдень +23...+28 градусів.

В суботу, 1 червня, вночі проходитимуть місцями невеликі дощі, вдень на території більшості  українських регіонів країни, за винятком південних і центральних областей,  прогнозуються грозові дощі. Вітер змінних напрямків, 3 — 8 метрів на секунду. 

В неділю, 2 червня  вдень на більшій частині  українських регіонів  прогнозуються грозові дощі, подекуди буде град та шквали, 15 — 20 метрів на секунду. Вітер змінних напрямків, 3 — 8 метрів на секунду. Стовпчик термометра вночі  показуватиме +13...+18 градусів, вдень +26...+31 градусів, на західних  територіях — +22...+27 градусів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що чи зміниться погода в Україні

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини