Головна Новини Суспільство події Аномалії: в Африці випав сніг, температура опустилася до мінімуму
commentss НОВИНИ Всі новини

Аномалії: в Африці випав сніг, температура опустилася до мінімуму

У ПАР випав сніг, а дороги перекрили через ожеледицю

25 липня 2021, 12:44
Поділіться публікацією:

У Південно-Африканській Республіці (ПАР) зафіксували рекорди мінімальної температури. Так, в місті Кімберлі і прилеглих районах температура опустилася до позначки -9,9 градусів морозу. Про це повідомили у пресслужбі метеослужби країни.

Аномалії: в Африці випав сніг, температура опустилася до мінімуму

В Африці випав сніг. Фото: snowreport.co.zа

Своєю чергою у Йоганнесбурзі температура повітря опутилася до -7 градусів морозу. Попередній "холодний" рекорд зафіксували в цьому місті 19 липня 1995 року. Тоді температура повітря склала -6,3 градуса морозу.

Також у ПАР випав сніг, а дороги перекрили через ожеледицю.

За прогнозом синоптиків, холодна погода протримається в країні ще тиждень.

Читайте також, що Індія нею встигла оговтатися від агресивного штаму коронавірусу "Дельта", як у країну прийшли сильні зливи, що викликали масові підтоплення житлових будинків у цілих кварталах і навіть обвали споруд. За інформацією Reuters, від негоди вже загинули 125 осіб.

Раніше "Коментарі" писали, що за повідомленням головного судмедексперта провінції Британська Колумбія, на заході Канади вже 719 осіб могли стати жертвами самої рекордної спеки в історії цієї країни.

За інформацією судмедексперта Лізи Лапойнт, протягом останнього тижня в самих різних куточках Британської Колумбії (БК) поліція зафіксувала 719 випадків раптових смертей громадян. Більшість померлих були особами похилого віку. Поліція і медики вважають, що їх смерті викликала аномально висока спека, що встановилася останніми днями на заході Канади.

За винятком південної території країни на кордоні з США, Канада є державою з досить прохолодним кліматом. Тим раніше зафіксовано 29 червня новий температурний рекорд в історії Канади. У 260 кілометрах на північний схід від "столиці" провінції БК — Ванкувера — в містечку Літтон стовпчики термометрів досягали 49,6 градуса Цельсія. Причому 1 липня цей населений пункт через лісові пожежі покинула майже тисяча його жителів. Літтон майже повністю згорів, а двоє людей загинули.

Тим часом, ця зима стала аномальною і для Сполучених Штатів. Там було до -25 градусів, деякі штати не могли з цим впоратися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини