Головна Новини Суспільство події Анни і Артеми чи Одисеї та Аврори: як українці називали дітей у 2021 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Анни і Артеми чи Одисеї та Аврори: як українці називали дітей у 2021 році

Серед чоловічих почали домінувати імена, пов'язані з давньогрецьким епосом і історією в цілому

18 липня 2021, 23:36
Поділіться публікацією:

Справжні таємниці ховаються в одному тільки імені людини. Хтось вірить в те, що ім'я здатне визначити долю дитини, хтось  не дотримується подібної точки зору. Однак всі батьки хочуть, щоб їхнє чадо зрештою залишилося задоволеним вибором мами і тата. Який же вибір робили українці у першому півріччі 2021 року, розповіли представники прес-служби Міністерства юстиції України.

Анни і Артеми чи Одисеї та Аврори: як українці називали дітей у 2021 році

У 2021 році найчастіше хлопчиків називали Артемами, а дівчаток — Аннами. Фото із відкритих джерел

Рейтинг популярності у дівчаток складений із семи "іменних" позицій. Лідерство здобуло ім'я Анна. На другому місці опинилася Софія, "бронза" — за Марією. Також до ТОПу найчастіших імен для дівчаток за шість місяців цього року увійшли Вікторія, Дар'я, Вероніка та Поліна.

У хлопчиків список трохи коротший — шість "популярних" імен. Своєрідна перемога дісталася Артему. "Срібло" забирає ім'я Олександр, на третьому місці — Максим. Також батьки часто віддавали перевагу іменам Богдан, Назар і Дмитро.

Як бачимо, особливої екзотики серед найбільш використовуваних імен в Україні поки не знайшлося. Однак це не означає, що окремим мамам і татам не захотілося проявити фантазію на цьому терені.

Так, серед новонароджених у першому півріччі 2021-го українців знайдуться і Еней, і Ахіллес, і Принц, і Златослав, і навіть Соломон. Також хлопчиків називали Тамерланом, Сулейманом, Царем і Османом.

Серед дівчаток "екзотичний" розкид ще більший. У цьому переліку знайдуться і Камільєни, і Мальвіни, і Квітослави, і Юнони, і навіть Іллінки. Також серед народжених у 2021 році українок є Кассандра, Октавія, Іскра, Імперія і Сапфіра.

Анни і Артеми чи Одисеї та Аврори: як українці називали дітей у 2021 році - фото 2

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як часто українці вдаються до можливості змінити ім'я, дане їм при народженні. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, люди з якими іменами найчастіше зустрічаються серед довгожителів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини