Головна Новини Суспільство події Ані дня без зупинки: Київський КПК – у переліку критично важливих підприємств України
commentss НОВИНИ Всі новини

Важливо Ані дня без зупинки: Київський КПК – у переліку критично важливих підприємств України

Підприємство Київський картонно-паперовий комбінат віднесено до числа критично важливих для функціонування економіки України.

28 лютого 2024, 11:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Українська незламність і європейська відповідальність: у часи військових та економічних потрясінь Київський картонно-паперовий комбінат не лише зберігає робочі місця і гідну зарплату для тисяч працівників, а й продовжує вкладати мільйони євро в модернізацію виробництва та наповнювати державну казну. Саме тому підприємство віднесено до числа критично важливих для функціонування економіки в особливий період.

Ані дня без зупинки: Київський КПК – у переліку критично важливих підприємств України

Київський КПК у переліку критично важливих підприємств України

За два роки широкомасштабної війни Україна втратила близько 30% працюючих бізнес-одиниць – таку цифру днями озвучив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю виданню NHK World. На цьому тлі безперервна робота великих промислових підприємств із іноземними інвестиціями є для національної економіки своєрідним рятівним колом, що допомагає втримати на плаву життєдіяльність країни в період турбулентності. 

Однією з небагатьох вітчизняних компаній, які жодного дня не припиняли основних бізнес-процесів, є Київський КПК, що входить до складу австрійського Pulp Mill Holding. І це – попри непросту безпекову ситуацію в столичному регіоні та фундаментальні зміни у складі бенефіціарів: півтора року тому єдиним власником холдингу став доктор Хайнц Ціннер.

"Стратегія компанії включає антикризові рішення у відповідь на загрози, що виникають через війну в Україні. З осені минулого року, попри зовнішні виклики, нам вдалося стабілізувати роботу ККПК через відновлення економічних і логістичних ланцюгів, збільшення продуктивності виробництва. Як держава, так і ми розуміємо важливість безперебійного функціонування підприємства", – наголошує пан Ціннер.

Ані дня без зупинки: Київський КПК – у переліку критично важливих підприємств України - фото 2

Завдяки роботі оновленої управлінської команди і підтримці з боку материнського холдингу, комбінат: 

  • - продовжує залучати інвестиції в апгрейд виробничого обладнання (станом на кінець 2023 року австрійський власник вже вклав у підприємство понад 360 млн євро, а програма модернізації-2024 передбачає виділення ще 12,5 млн);
  • - не збавляє обертів у випуску й реалізації продукції (обсяг товарного виробництва за рік було збільшено на 1,8% – до понад 7,5 млрд грн);
  • - стабільно сплачує податки до бюджетів різних рівнів (близько мільярда гривень відрахувань у 2022 році, і майже 1,5 млрд – за 2023);
  • - не має заборгованості зі сплати ЄСВ;
  • - забезпечує співробітникам (2,5 тисячі людей на основному виробництві й 3,5 тисячі – з урахуванням дочірніх структур) заробітну плату, не нижчу від середньої по регіону – робочі місця та щомісячний оклад, за власною ініціативою роботодавця, збережені й для мобілізованих працівників.

Ані дня без зупинки: Київський КПК – у переліку критично важливих підприємств України - фото 3

Відтак у 2024 році комбінат уже традиційно віднесено до Реєстру великих платників податків. Крім того, ККПК чітко відповідає критеріям, визначеним Урядом для підприємств, що визнано "критично важливими" для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. 

Отримати такий статус другий рік поспіль – не лише почесно, а й дуже відповідально, підкреслюють у Київському КПК. Адже, аби тримати планку доходів і соціальних видатків на стабільно високому рівні, необхідно постійно вкладати кошти в оновлення виробничого потенціалу і підвищення конкурентоспроможності продукції, покладаючись суто на власні ресурси.

Ані дня без зупинки: Київський КПК – у переліку критично важливих підприємств України - фото 4

Так, попри напрацьовані позитивні кейси співробітництва з міжнародними фінустановами в минулі періоди, через високі безпекові ризики країни, наразі єдиним джерелом фінансування бюджету Київського КПК на 2024 рік та ключових програм технічного розвитку визначено виключно кошти самої компанії та австрійського інвестора. Водночас, комбінат не припиняє перемовин з європейськими інституціями й у майбутньому сподівається на підтримку з боку іноземних партнерів та української держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини