Головна Новини Суспільство події Android чи iOS: які смартфони купують в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Android чи iOS: які смартфони купують в Україні

Спеціалісти провели аналіз мобільного ринку України

26 березня 2024, 15:30 comments2184
Поділіться публікацією:

На ринку смартфонів України відбуваються зміни. Більшість людей, які раніше вибирали телефони на Android, зараз все більше людей купують iPhone. За даними останнього дослідження Rakuten Viber, станом на лютий 2024 року, велика більшість українців – 78% – користуються смартфонами на базі Android. Однак, частка користувачів iOS відчутно збільшилася, досягнувши 22%, що на 5 відсоткових пунктів більше, порівняно з даними дворічної давності.

Android чи iOS: які смартфони купують в Україні

Android чи iOS: Що обирають українці? Фото з відкритих джерел

П'ятірка найпопулярніших брендів смартфонів не змінилася і включає Samsung, Redmi, Apple (виробник iPhone), Xiaomi та Huawei. Що стосується конкретних моделей, які люди найчастіше купують, то тут лідирують телефони від Xiaomi і старший iPhone. Найбільш затребуваним є Redmi 9A від Xiaomi – це дуже доступний телефон з хорошим екраном, камерою і великою батареєю. У списку популярних також є iPhone 11 та інші моделі Redmi.

Цікаво, що кількість людей, які вирішили купити iPhone, збільшується. Можливо, це тому, що iPhone вважається більш престижним, або через те, що старі моделі iPhone стають доступнішими. 

На ринку залишається високий попит на недорогі моделі, особливо від Xiaomi, що показує, що люди хочуть купувати телефони за доступною ціною, але з хорошими характеристиками. І хоча iPhone 11 вже не новий, його популярність свідчить про бажання українців мати якісний продукт із доброю камерою та підтримкою від виробника.

Нагадаємо, що в умовах стрімкого прогресу технологій та збільшення попиту на доступні, але якісні гаджети, аналітики виділили основні тенденції ринку смартфонів на 2024 рік, з акцентом на найкращі бюджетні моделі з Android. Вони знайшли три смартфони, які вирізняються на фоні інших своїми можливостями та вартістю, пропонуючи споживачам найкраще співвідношення ціни та якості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Вак

26 березня 2024, 21:16

Цук

Вак

26 березня 2024, 21:16

Цук


Новини