Головна Новини Суспільство події Андрій Циганков: роззброєння Київських ДФТГ спричинило юридичну колізію
commentss НОВИНИ Всі новини

Андрій Циганков: роззброєння Київських ДФТГ спричинило юридичну колізію

Андрій Циганков, як юрист, за спеціальністю поділився особистими думками щодо планів командування добровольчими формуваннями територіальної громади Києва

3 травня 2022, 16:15
Поділіться публікацією:








Начальник штабу батальйону "Архангела Михайла" Андрій Циганков поспілкувався із журналістами Укрмедіа. Темою спілкування був неправомірний та юридично невідповідний наказ щодо роззброєння добровольців Київської тероборони.

Андрій Циганков: роззброєння Київських ДФТГ спричинило юридичну колізію

Начальник штабу батальйону "Архангели Михайла" Андрій Циганков. Фото: з відкритих джерел

Насамперед Андрія Циганкова як юриста за спеціальністю обурила форма цього наказу. Командувач добровільних формацій у складі Збройних сил України видав наказ на своїй сторінці у Facebook, що навіть не може бути справжнім наказом, оскільки він не закріплений документально.

Подібна ситуація з виданням неформальних наказів відбувається вже не вперше, за спинами бійців Київської тероборони, вже видавалися накази про наявність перепусток при пересуванні містом при цьому формації не поінформували про цей наказ.

"Більш того відповідне розпорядження щодо обов'язкової наявності пропуску, який ніколи не був потрібен саме добровольцям, на автомобілях було винесено за спиною, тобто одного вечора або вночі, два дні тому, ми дізналися, що ми не можемо пересуватися без перепусток. Це розпорядження ніхто нам не передавав, можливо, десь є звернення у Фейсбуці про це, але ми його не знайшли. Потім з'ясувалося про спеціальне пересування зі зброєю за відповідними документами." – заявив Циганков.

До того ж постали питання про правомірність озброєння добровольців на другий день війни. Оскільки зброю Київським добровольцям віддавала поліція, а віддавати її доведеться збройним силам України, командири добровольчих формувань можуть отримати проблеми із законом. По-друге, озброєння відбувалося без належного оформлення, не за рішенням думки, не за рішенням документа, а щодо вирішення страху в такий критичний момент.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини