Головна Новини Суспільство події Аналіз ринку нових авто: переваги українців у березні 2024
commentss НОВИНИ Всі новини

Аналіз ринку нових авто: переваги українців у березні 2024

У сегменті бензинових автомобілів лідерські позиції утримує RENAULT Duster

3 квітня 2024, 17:00
Поділіться публікацією:

У березні 2024 року український ринок нових легкових автомобілів виявив зміщення в моторних уподобаннях, підтверджуючи загальні тренди. За інформацією Укравтопром, автомобілі з традиційними двигунами залишаються на позиціях лідерів, охоплюючи 72,5% ринку, що на 2,5 відсоткових пункти більше, ніж у попередньому році.

Аналіз ринку нових авто: переваги українців у березні 2024

Бензин проти електрики: хто виграв березневу гонку уподобань

Значну частину продажів складають бензинові автомобілі, хоча їхня частка знизилася на 3,5 відсоткових пункти порівняно з минулим роком, склавши 45,5% від усіх березневих продажів. Водночас спостерігається помітне зростання популярності дизельних авто, частка яких зросла на 6 відсоткових пунктів, досягнувши 27%.

Значні зміни торкнулися й сегменту електромобілів, частка яких збільшилася з 11% до 13,5%, водночас частка гібридних автомобілів знизилася до тієї ж позначки — 13,5%. Автомобілі з газобалонним обладнанням (ГБО) залишили за собою лише 0,5% ринку, показавши зниження порівняно з 1% у березні попереднього року.

У сегменті бензинових автомобілів лідерські позиції утримує RENAULT Duster, який також виявився на вершині серед дизельних авто. В категорії електромобілів лідирував VOLKSWAGEN ID.4, у той час як серед гібридних авто найбільшою популярністю користувався TOYOTA RAV-4. HYUNDAI Tucson став найбільш продаваним автомобілем з ГБО.

Ці дані не лише відображають поточні уподобання українських автомобілістів, але й вказують на ширші тенденції в автомобільній індустрії країни.

Нагадаємо, що у березні 2024 року український автомобільний ринок вкотре підтвердив свою стабільну тенденцію до переваги практичності та комфорту. За даними Укравтопром, кросовер RENAULT Duster знову посів лідируючі позиції, продемонструвавши високий попит серед українців із 920 проданими одиницями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини