Головна Новини Суспільство події АМКУ лобіює бізнес депутата ОПЗЖ Віталія Борта: ЗМІ дізналися, хто за цим стоїть
commentss НОВИНИ Всі новини

АМКУ лобіює бізнес депутата ОПЗЖ Віталія Борта: ЗМІ дізналися, хто за цим стоїть

За інформацією ЗМІ, голова АМКУ Ольга Піщанська може лобіювати бізнес депутата ОПЗЖ Віталія Борта

29 травня 2023, 14:34
Поділіться публікацією:

Вже більше двох років продовжується тяганина з розглядом скарги на змову двох компаній, наближених до народного депутата від ОПЗЖ Віталія Борта. Антимонопольний комітет України досі не може розглянути її. Як інформує портал "Коментарі", про це пише сайт "Дело", цитуючи аналітика ГО "Антикорупційний блокпост" Романа Портянка.

АМКУ лобіює бізнес депутата ОПЗЖ Віталія Борта: ЗМІ дізналися, хто за цим стоїть

Голова АМКУ Ольга Піщанська. Фото: з відкритих джерел

"Ще в грудні 2020-го ГО "Антикорупційний блокпост" звернуло увагу комітету на узгоджені дії двох фірм під час тендерів на дорожнє будівництво. Утім досі не отримало жодної відповіді. Компанії продовжують брати участь у публічних закупівлях, і, можливо, саме зараз ваші гроші перераховуються в кишеню нардепу, який неприховано любить Росію" — зазначає аналітик.

За його словами, попри війну, на ці кошти продовжують претендувати представники забороненої в Україні партії "Опозиційна платформа – За життя". При тому, що ще два з половиною роки тому ГО "Антикорупційний блокпост" звертала увагу Антимонопольного комітету на кричущі зловживання, за які ці їхні компанії вартувало б зняти з публічних тендерів. Тепер же, коли діяльність ОПЗЖ через підтримку "руського міра" заборонена – тим більше слід прибрати його економічне підживлення з кишень платників податків, переконаний аналітик.

"Все почалось з тендеру на капітальний ремонт 2,5 км дороги Стрий-Знам’янка у Кіровоградській області, де ми звернули увагу на дивну поведінку двох учасників — ТОВ "ДС Пром Груп" (39810010) і ТОВ "ЗТС Груп" (42406672). Компанії явно діяли в змові, і "ЗТС" брала участь в закупівлі явно для того, щоб "підстраховувати" "ДС Пром", яка цей тендер на 61 млн грн. в результаті і виграла. Ознаки змови були настільки явними, що було аж смішно їх фіксувати. Змову видно неозброєним оком, про що ми і написали в листі до АМКУ. І досі не отримали жодної відповіді. Ба більше, "ДС Пром Груп" продовжує брати участь у тендерах і претендувати на кошти платників податків" — йдеться в матеріалі.

Аналітик прослідкував, що ТОВ "ДС Пром груп" входить до орбіти скандального нардепа Віталія Борта.

"Багаторічний депутат від "Партії регіонів" з 2006 по 2014 роки, зараз Борт входить в ОПЗЖ до так званої групи "Фірташа-Льовочкіна". Очевидно, що голосував за "диктаторські закони" 16 січня 2014 року і робив інші не дуже приємні речі, пов’язані з проросійською позицією попередньої і нинішньої партії. Але цікавіше інше.  "Слідство. Інфо" нагадує нам, що 14 квітня 2014 року, вже після початку агресії росії, Борт був присутній на засіданні Макіївської міськради, де напередодні "обрали "народного мера". 14 квітня міськрада проголосувала за проведення референдуму, присутній Борт теж підтримав цю ініціативу" — обурюється аналітик.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини