Головна Новини Суспільство події Алкогольний магнат Черняк відреагував на підозри СБУ у фінансуванні збройної агресії Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Алкогольний магнат Черняк відреагував на підозри СБУ у фінансуванні збройної агресії Росії

За даними СБУ, підприємства Євгена Черняка закуповували в Росії промислові обсяги спирту та іншу супутню продукцію

30 грудня 2023, 13:40
Поділіться публікацією:

Відомий український бізнесмен, голова наглядової ради алкогольного холдингу Global Spirits Євген Черняк відкинув заяву СБУ, яка напередодні оголосила, що його підозрюють "у фінансуванні збройної агресії РФ". Як інформує портал "Коментарі", свою позицію він виклав у себе в Facebook.

Алкогольний магнат Черняк відреагував на підозри СБУ у фінансуванні збройної агресії Росії

Євген Черняк

"У РФ з 2014 року діють санкції проти "Глобал Спірітс", мати там якісь активи компанія не могла. Ліцензію відкликано 24 лютого, ніхто на втрати не дивився, працювати з убивцями українців ніхто не буде. У документах справи йдеться не про сплату податків у РФ, а про якісь підприємства в Середній Азії, Сакартвелло (Грузії – ред.) й Азербайджані. Я не був і не є зараз власником чи посадовцем цих підприємств, ніколи не орендував їх, ніхто з менеджменту компанії не є посадовцем або вигодонабувачем компаній і заводів зазначених у справі і, відповідно, не міг нічого купувати чи продавати. Звинувачувати їх у цьому – повний абсурд", – написав Черняк у фейсбуці 30 грудня.

Він додав, що про підозру дізнався з повідомлення в телеграм-каналі, а до цього на нього "особисто не виходив, нічого не вручав, ніяких питань у справі не ставив".

"Ні я особисто, ні компанія, в якій я засновник нічого не порушувала, але як і в багатьох українських бізнесів у нас виникла ситуація, яка, дуже сподіваюся, є помилкою, а не спробою тиску на бізнес з метою рейдерської атаки на лідера ринку", – заявив бізнесмен.

За його словами, всі, "кого звинувачують у тому, чого вони не робили і робити не могли, були активними донаторами, багато допомагали у волонтерці і в донатах".

"Незрозуміло і як зазначені у справі підприємства могли сплачувати податки в Росії, якщо вони перебувають не в РФ, а в зазначених країнах, вони ж не могли платити податки в бюджет іншої країни. Крім цього, перебуваю в розшуку і в заочному арешті в РФ, щось платити чи продавати не міг ані з юридичних норм, ані з етичних міркувань – це очевидно", – заявив Черняк.

Зазначимо, напередодні Служба безпеки України заявила, що українського бізнесмена, голову наглядової ради алкогольного холдингу Global Spirits Євгена Черняка підозрюють у продовженні співпраці з Росією після початку повномасштабної війни. За повідомленням, СБУ зібрала доказову базу на Черняка, який "підозрюється у фінансуванні збройної агресії РФ".

Читайте також на порталі "Коментарі" — прослушка Залужного: СБУ розкрила подробиці гучної справи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини