Головна Новини Суспільство події Олександр Тупицький тричі відвідував окупований Крим - "Схеми"
commentss НОВИНИ Всі новини

Олександр Тупицький тричі відвідував окупований Крим - "Схеми"

Олександр Тупицький в коментарі "Схемам" сказав, що не їздив до окупованого Крим

4 червня 2021, 02:45
Поділіться публікацією:

Колишній голова Конституційного суду Олександр Тупицький, за інформацією журналістів, в 2016-2017 роках тричі відвідував окупований Росією Крим, хоча сам це заперечує. Про це повідомляють "Схеми: корупція в деталях".

Олександр Тупицький тричі відвідував окупований Крим - "Схеми"

Олександр Тупицький (фото з відкритих джерел)

Джерела програми в прикордонній службі стверджують, що Тупицький тричі перетинав адмінкордон з окупованих півостровом. Зокрема 20 липня 2016 він в'їхав в Крим через КПВВ "Чонгар". Повернувся майже через місяць — 28 серпня.

Другий раз суддя поїхав на окупований півострів в 2017 році. 7 квітня він знову скористався пунктом пропуску "Чонгар", повернувся він через два дні.

Також Тупицький відвідав Крим 5 серпня того ж року. Покинув територію через два тижні — 22 серпня. Тупицький в коментарі "Схемам" сказав, що не їздив до Криму, оскільки там Росія порушила кримінальну справу проти нього, а тому він міг би мати проблеми.

Як повідомляли раніше Олександр Тупицький, якого президент Володимир Зеленський відсторонив від посади своїм указом, вдруге не з'явився в суд з обрання запобіжного заходу. У зв'язку з цим засідання Печерського районного суду перенесено на 15 квітня, пише "Українська правда". Повідомляється, що адвокат відстороненого Тупицького просив відкласти розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу через те, що у матері судді загострилося важке захворювання, яке несе реальну загрозу її життю. У зв'язку з цим відсторонений глава КСУ близько 6 ранку "разом з державною охороною відправився в місто Черкаси, де живе мати".

Правозахисник також запевнив суд, що його підопічний готовий з'явитися на судове засідання в будь-який день після 14 квітня. Дана заява адвокат пояснив тим, що 12 квітня в КСУ буде проведено засідання, присвячене питанню звільнення Тупицького, на наступний день Верховний суд повинен розглянути оскарження Туицький свого звільнення, а 14 квітня Голосіївський суд проведе розгляд справи про адміністративні порушення. Правозахисник відстороненого голови КСУ запевнив, що присутність його підзахисного є обов'язковим на всіх перерахованих засіданнях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини