Головна Новини Суспільство події Активісти провели акцію протесту біля будинку скандального судді Соколова, — ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Активісти провели акцію протесту біля будинку скандального судді Соколова, — ЗМІ

Учасники пікету висловлюють невдоволення розміром застави для заарештованого генерал-лейтенанта Ігоря Павловського

15 липня 2021, 18:42
Поділіться публікацією:








Громадські діячі, стурбовані подальшою долею арештованого генерал-лейтенанта Ігоря Павловського, провели мітинг біля будинку судді Печерського районного суду Олексія Соколова. Як повідомляють "Українські новини", протестувальників не влаштовує занадто велика застава, встановлена за Павловського — 475 млн гривень.

Активісти провели акцію протесту біля будинку скандального судді Соколова, — ЗМІ

Суддя Олексій Соколов, під будинком якого влаштували протест. Фото із відкритих джерел

Організаторами акції виступили представники організації "Невідомий патріот". На збори вони прийшли з плакатами "Чим пахнуть рублі?", "Руки геть від бойового генерала" і "Соколову — запорука 475 млн грн".

Також учасники мітингу говорять про те, що рішення Печерського суду політично вмотивоване і, на їхню думку, є "замовленням" нинішньої влади.

Активісти провели акцію протесту біля будинку скандального судді Соколова, — ЗМІ - фото 2
Активісти провели акцію протесту біля будинку скандального судді Соколова, — ЗМІ - фото 3

При цьому керівник "Невідомого патріота" Євген Стокань вважає, що суддя Соколов також міг керуватися в ухваленні рішення і особистими мотивами. Активіст нагадав, що раніше Соколов змінив утримання під вартою на домашній арешт обвинуваченого в розстрілах на Майдані спецназівцю Володимиру Костенко, а потім вже інший суддя відпустив на поруки цього офіцера спецпідрозділу "Омега".

Відзначається, що Олексій Соколов намагався уникнути уваги учасників мітингу, вийшовши з протилежного боку будівлі. Однак протестувальники його помітили і, наздогнавши, поцікавилися, наскільки справедливою він вважає озвучену суму застави. Втім, відповіді судді так і не дочекалися: він мовчки сів за кермо авто і поїхав.

Додамо, що раніше народний депутат Володимир Ар'єв на своїй Facebook-сторінці писав, що на суддю Соколова можуть тиснути з боку заступника голови Офісу президента Андрія Смирнова, який нібито вимагає "жорстких рішень у запобіжних заходах" щодо генерала Павловського, а також ексглави правління "Кузні на Рибальському" Валерія Шандри.

Активісти провели акцію протесту біля будинку скандального судді Соколова, — ЗМІ - фото 4

Нагадаємо, 12 липня Печерський суд Києва на вимогу Державного бюро розслідувань на два місяці заарештував колишнього заступника міністра оборони (за часів президентства Петра Порошенка), бойового генерала Ігоря Павловського. Державне бюро розслідувань підозрює його, а також двох ексначальників департаменту Міноборони і голову правління підприємства "Кузня на Рибальському" Валерія Шандру в змові та організації постачання для армії в 2016-2018 роках військової техніки низької якості. Йдеться про десантні катери "Кентавр" і авто медичної допомоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини