Головна Новини Суспільство події Акція протесту під пресмарафоном президента: про що говорять мітингувальники (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Акція протесту під пресмарафоном президента: про що говорять мітингувальники (ФОТО)

Десятки людей із вигуками "Ганьба" зібралися під будівлею Creative State of Arsenal

26 листопада 2021, 13:31
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Сьогодні у Києві, 26 листопада, біля будівлі Creative State of Arsenal на метро "Арсенальна", де проходить пресмарафон Президента України Володимира Зеленського, незапрошені на захід журналісти вийшли на акцію протесту. Про це повідомляють кореспонденти порталу "Коментарі".

Акція протесту під пресмарафоном президента: про що говорять мітингувальники (ФОТО)

Мітінг. Фото: "Коментарі"

Десятки людей із вигуками "Ганьба" зібралися під будівлею Creative State of Arsenal. Учасники акції надали коментар нашим журналістам.

Одна з учасниць розповіла, що вона журналіст-фрілансер та працювала над розслідуванням Pandora Papers.

Акція протесту під пресмарафоном президента: про що говорять мітингувальники (ФОТО) - фото 2

"Мені здається, що це взагалі одне з найгучніших розслідувань цього року і тому для нас дуже дивно, що журналістів видання "Слідство.Інфо", яке робило розслідування про офшори, не запросили сьогодні. Загалом формат запрошень для нас видається неприпустимим. Є процедура акредитації" Ми хочемо, щоб наш президент жив за законом і виконував статтю закону про інформацію, в якій йдеться про акредитацію медіа на громадські заходи.

Також журналіст розповіла про те, яке питання вона б поставила Володимиру Зеленському, якби потрапила на пресмарафон.

"Ми не отримали відповіді на всі питання (мова про розслідування Pandora Papers) від президента. Ці відповіді чомусь озвучуються на інших телеканалах ведучими, які "не в темі" цього розслідування. Вони ставлять дуже поверхові питання. Президент не зустрічається з журналістами, які робили це розслідування і тому ми хочемо поговорити про це. Зараз ми вийшли сюди, щоб нагадати президентові, що ми живемо в демократичній країні". — Розповіла журналістка.

Акція протесту під пресмарафоном президента: про що говорять мітингувальники (ФОТО) - фото 3

Мітингувальник, який назвався представником інформаційного агентства "Інформатор", також висловив обурення тим, що не всі журналісти мали можливість потрапити на пресмарафон.

"Ми хотіли потрапити на захід, але нам сказали, що — карантин і лише 30% засобів масової інформації можуть бути акредитовані. І це найвпливовіші ЗМІ, хоча незрозуміло, за якими критеріями це оцінюється", — зазначила мітингувальник.

Крім того, журналіст додала, що "Мене більше турбує, що не відповідають на інформаційні запити. Тобто так поставити питання це одне, але навіть інформаційні запити ігноруються".

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що під час пресмарафону зі ЗМІ президент Володимир Зеленський звинуватив бізнесмена Ріната Ахметова у співпраці з російськими спецслужбами, а також у тому, що він може бути причетним до підготовки держперевороту.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що під час пресмарафону 26 листопада, відповідаючи на запитання журналістів, Володимир Зеленський розповів, що ймовірність вторгнення РФ може бути щодня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини