Головна Новини Суспільство події Airbus побудує космічну вантажівку для польоту на Марс
commentss НОВИНИ Всі новини

Airbus побудує космічну вантажівку для польоту на Марс

Космічна вантажівка доставить на Землю зразки марсіанських порід

30 липня 2020, 10:19
Поділіться публікацією:

Французький підрозділ компанії Airbus побудує супутник, який доставить перші зразки марсіанських порід на Землю. Про це повідомляє BBC.

Airbus побудує космічну вантажівку для польоту на Марс

Фото: AIRBUS

Нову космічну вантажівку будують під замовлення. Спочатку новий марсохід американського космічного агентства NASA — Perseverance — збере зразки матеріалів на Червоній планеті, а потім ракета відправить їх на орбіту. Завдання супутника Airbus — забрати ці запаковані зразки і доставити на Землю.

Очікується, що спільний американо-європейський проєкт буде коштувати мільярди та триватиме більше декади.

Вчені переконані, що такий спосіб дослідження Червоної планети допоможе з'ясувати, чи існувало взагалі колись життя на Марсі.

Зазначається, що будь-які зібрані докази з Марса, ймовірно, будуть суперечливими і вимагають перевірки потужними аналітичними інструментами, які зараз можна тільки знайти в лабораторіях на Землі.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що Китай відправив на Марс свій марсохід. Шестиколісний робот, що знаходиться в захисному зонді, був піднятий з Землі ракетою Long March 5 з космодрому Веньчан на острові Хайнань 23 липня о 12:40 за місцевим часом (04:40 за Гринвічем). Він повинен прибути на орбіту Червоної планети в лютому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини