Головна Новини Суспільство події Аферисти придумали нову схему для ошуканства українців: як не попастися
commentss НОВИНИ Всі новини

Аферисти придумали нову схему для ошуканства українців: як не попастися

Під час бесіди шахраї всіляко намагалися відвести від себе підозри і задавали багато питань про товар, а також про доставку

11 серпня 2021, 17:59
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Шахраї придумали нову схему для ошуканства українців. Про це повідомляє видання РБК-Україна.

Аферисти придумали нову схему для ошуканства українців: як не попастися

Нова шахрайська схема. Фото з відкритих джерел

Зловмисники створили підроблений сайт "Нової пошти", для того, щоб виманювати гроші з довірливих громадян. Про шахрайську схему розповіла киянка Любов Лукашина на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Вона розповіла, що натрапила на аферистів, коли намагалася продати свої речі на сайті для оголошень OLX. Незабаром, як оголошення було опубліковано їй в месенджер написав користувач, на ім'я Вікторія. Вона виявила бажання придбати товар.

Під час бесіди шахраї всіляко намагалися відвести від себе підозри та ставили багато питань про товар, а також про доставку. Після того як справа дійшла до покупки, Вікторія запропонувала скористатися послугою "сейф-сервіс" від нібито "Нової пошти". Вона навіть прикріпила до повідомлення скріншот його інтерфейсу.

Аферисти придумали нову схему для ошуканства українців: як не попастися - фото 2

Коли жертва виявилася на "гачку" у шахрайки, вона попросила відправити її свої особисті дані, адресу доставки та вага товару — для оформлення накладної. Потім Любові прийшла посилання на нібито сайт "Нової пошти" Це посилання здалася їй підозрілою.

Переходжу далі. І — вуаля! Так, форма для відправки даних моєї банківської картки ", — пише Любов у своєму Facebook.

У цей момент жінка зрозуміла, що її намагаються обдурити та відмовилася вводити дані своєї банківської картки.

Аферисти придумали нову схему для ошуканства українців: як не попастися - фото 3

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в правоохоронних органах розповіли про нову аферу шахраїв. Зловмисники від імені відомої ведучої пропонують своїм жертвам взяти участь в опитуванні. За участь пропонують грошові винагороди. У кіберполіції розповіли, як не стати жертвою аферистів. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, відома українська телеведуча розповіла, як не попастися на виверти аферистів. Вона зазначила, що навіть звичайнісіньке запрошення в театр через соціальні мережі може виявитися частиною шахрайської схеми. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини