Головна Новини Суспільство події Адвокат Медведчука заявив про порушення порядку проведення досудового розслідування у справі лідера ОПЗЖ
commentss НОВИНИ Всі новини

Адвокат Медведчука заявив про порушення порядку проведення досудового розслідування у справі лідера ОПЗЖ

Дмитро Лойфман запевняє, що тільки ДБР може розслідувати справи щодо нардепів

3 серпня 2021, 15:26
Поділіться публікацією:








Адвокат народного депутата України, голови політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука заявив про порушення процесуального порядку проведення досудового розслідування. Відповідні порушення адвокат Дмитро Лойфман перерахував під час прес-конференції. Трансляцію вів телеканал "Перший Незалежний", пише 112.ua.

Адвокат Медведчука заявив про порушення порядку проведення досудового розслідування у справі лідера ОПЗЖ

Віктор Медведчук - фото: ОПЗЖ

"Якщо взяти останні події, а саме продовження запобіжного заходу Віктору Медведчуку у вигляді домашнього арешту, закон передбачає певну процедуру, яким чином це має відбуватися. Дана процедура повинна проводитися наступним чином: відповідний орган, уповноважений орган досудового розслідування за погодженням з уповноваженим прокурором в передбачений законом термін звертається до уповноваженого законом суду для розгляду цього питання. Що відбувається у нас: у нас орган досудового розслідування на папері — "Державне бюро розслідувань", за фактом вся робота проводиться слідчим з СБУ. Тобто пряме порушення закону, так як справа розслідується відносно народного депутата", — сказав адвокат.

Дмитро Лойфман зазначив, що законом передбачено, що тільки ДБР може розслідувати справи щодо народних депутатів.

"Крім того, звертаючись до суду з клопотанням про продовження запобіжного заходу, так як справа у нас перебуває у провадженні у "Державного бюро розслідувань", яке всім відомо, де знаходиться, а саме за адресою Симона Петлюри, 15, згідно із законом саме за місцем знаходження органу досудового розслідування звертаються до суду для вирішення питань, які віднесені до компетенції слідчого судді. Вул. С. Петлюри, 15 — це Шевченківський район міста Києва, але якимось чином прокурор у нас звертається з таким питанням саме до Печерського суду. в відповідно до цього, нами, стороною захисту, подані були відповідні клопотання, в тому числі в апеляційний суд і до Печерського суду про визначення підсудності, що дана справа не підсудна Печерському суду, так як орган досудового розслідування перебуває в Шевченківському районі ", — сказав адвокат .

Він додав, що суддя Вовк навмисне відмовив стороні захисту в цьому клопотанні і не став чекати рішення апеляційної інстанції про підсудність даної справи, і в рішенні, яким він продовжив запобіжний захід, цілеспрямовано вказав, що ДБР відноситься до його підсудності як судді Печерського суду.

Адвокат також зазначив, що в умовах карантину прокурор повинен був звернутися з клопотанням за 10 днів до завершення терміну запобіжного заходу, а якщо карантину не було б, то за 5 днів.

"Але у нас прокурор звертається з таким клопотанням до суду за три дні. Якщо у нас суддя не упереджений, об'єктивний, отримує клопотання з порушенням терміну, які він повинен здійснити дії? Він повинен його повернути ініціатору клопотання, тобто прокурору. У нього немає підстав приймати і розглядати. У нас суддя Вовк, знаючи, що справа йому не підсудна, вона підсудна Шевченківського суду, подана з порушеннями термінів, він його приймає, бере і розглядає ", — зазначив адвокат.

Дмитро Лойфман продовжив:

"Крім того, в ході досудового розгляду цього клопотання, а також підготовки тексту ухвали суду, суддя Вовк — під час суду були надані докази того, що порушується підслідність, неналежний орган досудового розслідування, слідчі, вірніше, не того органу, а саме слідчі СБУ збирають докази. Дане порушення є істотним. Є маса рішень і Верховного суду з цього приводу, і апеляційного. Більш того, в Реєстрі судових рішень є рішення самого судді Вовка в іншій справі, в якому була порушена підслідність. Справу розслідувала Нацполіція, а повинно було розслідувати ДБР. Суддя Вовк виніс рішення, яке скасувало підозру в тій справі. У нашій ж цей же суддя Вовк заплющує очі на ці порушення ".
Раніше портал "Коментарі" писав, що Медведчук заявив, що не залишить спроб змінити запобіжний захід і збирається оскаржити висунуті звинувачення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини