Головна Новини Суспільство Кримінал Знахідка на кордоні: що виявили на пункті пропуску "Орлівка"
commentss НОВИНИ Всі новини

Знахідка на кордоні: що виявили на пункті пропуску "Орлівка"

Прикордонники завадили спробі вивезення цінних речей з території України

сьогодні, 15:43
Поділіться публікацією:

На пункті пропуску "Орлівка", що на кордоні з Румунією, прикордонники Ізмаїльського загону спільно з митниками виявили спробу незаконного переміщення старовинних предметів. Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Знахідка на кордоні: що виявили на пункті пропуску "Орлівка"

Находка на границе. Фото: ГПСУ

Під час перевірки рейсового автобуса "Одеса-Констанца" у багажі 61-річного чоловіка та 58-річної жінки було знайдено 48 старовинних монет, 5 банкнот різних країн та 106 колекційних марок, що можуть мати культурну та історичну цінність. Найдавніша монета датується 1898 роком.

Ці речі було вилучено до вирішення судом, а на порушників складено протокол за ст. 483 Митного кодексу України – "Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон з приховуванням від митного контролю".

Знахідка на кордоні: що виявили на пункті пропуску ”Орлівка” - фото 2
Знахідка на кордоні: що виявили на пункті пропуску ”Орлівка” - фото 3
Знахідка на кордоні: що виявили на пункті пропуску ”Орлівка” - фото 4

Раніше “коментарі” писали, що в Україні монети номіналом в 1, 2, 5 та 25 копійок уже не використовуються у повсякденних розрахунках, але вони можуть виявитися справжньою скарбницею. Нумізмати готові викласти великі суми за певні екземпляри цих монет, тому перед походом до банку варто ретельно вивчити вміст своєї скарбнички. Список найдорожчих колекційних монет України – за посиланням

Нагадаємо, у Державній прикордонній службі України розповіли, яку знахідку виявили прикордонники в автомобілі, який прямував з України. Прикордонники Львівського загону в автомобілі, який прямував на виїзд з України, виявили  скрипку. Прикордонники припускають, що скрипка роботи італійського майстра Страдіварі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини