Головна Новини Суспільство Кримінал Земельне захоплення на Оболоні: хто стоїть за рейдерським нападом у Києві
commentss НОВИНИ Всі новини

Земельне захоплення на Оболоні: хто стоїть за рейдерським нападом у Києві

Рейдерське захоплення на Оболоні: поліція розслідує незаконне встановлення паркану

16 вересня 2024, 11:43
Поділіться публікацією:

На Оболоні в Києві розгоряється новий конфлікт: нещодавно невідомі особи самовільно встановили металевий паркан навколо промислового комплексу на вулиці Лебединський, 6. Наразі на території підприємства активно вивантажуються різні речі — від велосипедів до меблів. Все це відбувається в обхід закону, перетворюючи ділянку на своєрідний склад.

Земельне захоплення на Оболоні: хто стоїть за рейдерським нападом у Києві

Рейдерське захоплення на Оболоні

У розпорядженні редакції є судове рішення щодо заборони доступу представників рейдерів на територію. Однак це рішення проігнорували як самі рейдери, так і поліцейські, які прибули на місце. Оглянувши ухвалу суду, поліція вимагала охорони звільнити проїзд, після чого товари були вивантажені в будівлю, що належить компанії "Лебединський консалтинг".

Відомо, що ділянка на Лебединський, 6 належить компанії "Лебединський консалт", яка купила її на аукціоні у 2021 році. Однак це не зупинило групу невідомих осіб, включно з молодими людьми спортивної статури, самовільно проникнути на територію та розпочати там активну діяльність. Про це повідомили журналісти "Стопкор".

Земельне захоплення на Оболоні: хто стоїть за рейдерським нападом у Києві - фото 2

"Ввечері 31 липня на ділянку, де розташований промисловий комплекс компанії ТОВ "Лебединський консалт" по вул. Лебединський, 6, зайшла група невідомих осіб. Вони самовільно почали встановлювати на частини підприємства металеву огорожу. Крім того, відгороджену територію "охоронюють" близько восьми молодих людей "спортивної зовнішності — так званий силовий блок", — розповів журналіст Роман Литвин.

Ситуація на місці події напружена: невідомі відмовляються подаватись або надавати будь-які документи. Поліція зареєструвала факт несанкціонованого встановлення паркану і вже розпочала розслідування цього інциденту. Представники Київблагоустрою також прибули на місце та видали припис про демонтаж огорожі, проте наразі він ігнорується.

Земельне захоплення на Оболоні: хто стоїть за рейдерським нападом у Києві - фото 3


Одним із можливих організаторів рейдерського захоплення може бути колишній регіонал Олексій Омельяненко. За даними джерел, саме у його інтересах міг бути спланований цей конфлікт. Нагадаємо, що прізвище Олексія Омельяненка вже неодноразово фігурувало у різних скандалах. Свого часу він обіймав посади голови наглядової ради тресту "Київміськбуд-1" та члена наглядової ради Укргазбанку. Його ім'я також пов'язане із справами про виведення коштів із державних установ.

Земельне захоплення на Оболоні: хто стоїть за рейдерським нападом у Києві - фото 4

Омельяненко відомий у столиці як колишній голова фракції "Партії регіонів" у Київраді, а також як релігійний діяч та меценат, який довгі роки жертвував чималі суми на храми Московського патріархату. У 2019 році, разом з іншими колишніми топ-менеджерами Укргазбанку, його заарештували, але він зміг уникнути відповідальності і вийшов на волю без сплати застави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини