Головна Новини Суспільство Кримінал Затримано агента росгвардії: шпигун допомагав рашистам атакувати Мирноград
commentss НОВИНИ Всі новини

Затримано агента росгвардії: шпигун допомагав рашистам атакувати Мирноград

СБУ знешкодила чергового зрадника, який збирав розвіддані для окупантів на Донеччині

сьогодні, 13:02
Поділіться публікацією:

Контррозвідка Служби безпеки України затримала 25-річного агента російської гвардії, який діяв на користь російських окупантів. Шпигун збирав інформацію про позиції українських військ і стратегічні об'єкти, передаючи ці дані ворогу через месенджери.

Затримано агента росгвардії: шпигун допомагав рашистам атакувати Мирноград

Агент РФ. ФОТО: СБУ

Шпигунство на користь ворога

Агент, що був завербований російською розвідкою, допомагав окупантам готувати атаки на українські оборонні позиції в районі Мирнограда на Донеччині. Він приховано обходив місто та околиці, фіксуючи локації укріплень і вогневих точок ЗСУ. Також він збирав інформацію про енергетичні об'єкти, які живлять Покровський район.

Як встановило слідство, шпигуном виявився 25-річний місцевий безробітний, якого дистанційно завербували через проросійські коментарі в Telegram-чатах. Він передавав координати українських позицій своєму "зв'язковому" — бойовику росгвардії, який діє на східному фронті. Під час контрдиверсійної операції СБУ його вдалося затримати, вилучивши докази шпигунської діяльності.

Підозра у державній зраді

Агента звинувачують за статтею 111 частини 2 Кримінального кодексу України — державна зрада в умовах воєнного стану. Зрадник наразі перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила та затримала чергового агента російських спецслужб, який мобілізувався до лав Збройних сил України, щоб коригувати удари російських військ по українських підрозділах.

Також “Коментарі” писали, що Служба безпеки України затримала у Києві агента воєнної розвідки РФ, більш відомої як ГРУ. Зловмисник коригував ракетно-дронові удари по місту та вчиняв підпали на об’єктах Укрзалізниці.

Крім того, Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції оголосив підозри 11 мешканцям Запорізької області у колабораційній діяльності. Оперативники зібрали докази, що вказують на їхню співпрацю з окупаційною владою у тимчасово захопленому Мелітополі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини