Головна Новини Суспільство Кримінал Затримання ворожого агента: чим займався іноземець в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Затримання ворожого агента: чим займався іноземець в Україні

Чоловік збирав секретну інформацію про ООС

12 серпня 2021, 12:20
Поділіться публікацією:








Затримання ворожого агента: чим займався іноземець в Україні

Затримання підозрюваного у шпіонажі, фото СБУ

В одній з областей України 11 серпня затримали шпигуна-іноземця. Про це повідомляють у пресслужбі Служби безпеки України (СБУ).

Відомо, що службовці контррозвідки СБУ арештували російського агента, що належав до штату Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Росії. Чоловік не має українського громадянства.

За даними слідства, чоловік виконував доручення своїх керівників та збирав інформацію про Збройні сили України. Періодично він отримував завдання поїхати у відрядження в зону ООС. Там агент дізнавався та передавав дані командуванню ворожого розвідувального управління про зброю, її сучасні зразки, техніку, які використовує Україна в зоні ООС. Також шпигун повідомляв керівникам про місця дислокації військових та кількість службовців на лінії фронту. 

На момент затримання українськими силовиками ворожий агент саме писав через месенджери про секретні дані про українських військових своїм командирам.

У пресслужбі повідомляють, що іноземцю повідомили про підозру за частиною 1 статті 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України, однак йому оголосять ще й підозру у шпигунстві за частиною 1 статті 114 Кримінального кодексу України.

Слідчий суддя обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво здійснювала Луганська Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Об’єднаних сил.

Як повідомляв портал "Коментарі", у пресслужбі Верховного суду з'явилася інформація про продовження розгляду Касаційним адмінсудом в складі Верховного Суду справи про застосування санкцій до ТОВ "НОВИЙ ФОРМАТ ТВ" і ТОВ "ТВ ВИБІР". Повідомляється, що суд зажадав від СБУ і Нацради додаткові докази по теле- і радіомовленню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини