Головна Новини Суспільство Кримінал Заступник мера Миколаєва зможе вийти під заставу: що вирішив суд
commentss НОВИНИ Всі новини

Заступник мера Миколаєва зможе вийти під заставу: що вирішив суд

Чиновнику загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років

13 серпня 2021, 09:30
Поділіться публікацією:

Одному з чотирьох затриманих у рамках провадження про розкрадання бюджетних коштів у Миколаєві суд обрав запобіжний захід. Про це повідомляють на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) в Telegram.

Заступник мера Миколаєва зможе вийти під заставу: що вирішив суд

Затримання підозрюваного посадовця у розкраданні бюджетних коштів, фото НАБУ

Нагадаємо, що заступника міського голови Миколаєва детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) затримали 10 серпня на прикордонній території. Чоловік вже збирався перетнути державний кордон у пункті пропуску "Лужанка – Берегшурань" та виїхати до Угорщини.

Посадовцю оголосили підозру в розкраданні державного майна за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу (КК) України. Суддя Вищого антикорупційного суду розглянувши клопотання детективів НАБУ та прокурора САП 12 серпня прийняв рішення стосовно запобіжного заходу для посадовця.

Затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Сума застави становить 3,5 млн гривень.

Якщо його вину буде доведено у суді, то відповідно до санкції статті 191 КК України, посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв портал "Коментарі", заступника мера та ще сімох осіб підозрюють у розкраданні державного майна. Відомо, що заступник мера разом з один із заступників директора департаменту Миколаївської міської ради домовилися із ще шістьома директорами приватних компаній про взаємовигідну справу. У 2019 році під час проведення робіт із реконструкції Соборної площі було привласнено 26,8 мільйона гривень бюджетних коштів. Перебуваючи у змові з іншими учасниками, одна з фірм-підрядників провела роботи з реконструкції площі за значно завищеними цінами. Це встановлено експертизою. Різниця між реальною ціною робіт із реконструкції й сумою, яку перерахували підряднику з бюджету, становить 26,8 мільйона гривень. Саме цю суму було поділено між учасниками змови. Тепер справу про розкрадання грошей розслідує НАБУ та САП.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини