Головна Новини Суспільство Кримінал Замість обіцяних грошей — арешт: у Полтаві затримано диверсантів рф
commentss НОВИНИ Всі новини

Замість обіцяних грошей — арешт: у Полтаві затримано диверсантів рф

СБУ та Нацполіція затримали двох підпалювачів, які діяли на замовлення рф у Полтаві

сьогодні, 16:58
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України та Національна поліція продовжують активну боротьбу з диверсійними групами, що діють на території країни. Нещодавно у Полтаві було затримано двох студентів, які за завданням російських спецслужб підпалювали автомобілі українських військових. 

Замість обіцяних грошей — арешт: у Полтаві затримано диверсантів рф

Агент РФ. ФОТО: СБУ

В результаті спільної операції Служби безпеки та Національної поліції в Полтаві було затримано двох спільників російських спецслужб, які організовували підпали службових автомобілів Сил оборони України. Протягом короткого часу фігуранти спалили три позашляховики українських військових у Кременчуці, які повернулися до міста після виконання бойових завдань.

Затриманими виявилися два місцеві студенти віком 18 та 19 років. Вони шукали "легких" грошей на популярних Телеграм-каналах, де й вийшли на російського куратори, який пообіцяв швидкий заробіток в обмін на виконання підривних завдань.

Однак, замість обіцяної винагороди, молоді люди опинилися під арештом українських правоохоронців. Під час затримання у них було виявлено мобільні телефони та засоби для підпалювання, які вони використовували для своїх злочинів.

Слідство встановило, що зловмисники діяли у парі, подорожуючи на рейсових автобусах між населеними пунктами регіону в пошуках військових автомобілів. Після виявлення цілей, вони "узгоджували" свої дії з російським куратором, а потім підпалювали автомобілі. Всі злочини вони документували на відео, надсилаючи "звітні" файли до росії.

Згідно з даними слідства, фігуранти отримали підозру за частиною 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ) та наразі перебувають під вартою. Їм загрожує до восьми років ув’язнення.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила та затримала чергового агента російських спецслужб, який мобілізувався до лав Збройних сил України, щоб коригувати удари російських військ по українських підрозділах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини