Головна Новини Суспільство Кримінал Загибель нардепа Тимчука: справу закрили у зв'язку з відсутністю події злочину
commentss НОВИНИ Всі новини

Загибель нардепа Тимчука: справу закрили у зв'язку з відсутністю події злочину

Прокуратура закрила кримінальну справу про загибель народного депутата Дмитра Тимчука в зв'язку з відсутністю події злочину - умисного вбивства

25 серпня 2020, 21:01 comments1035
Поділіться публікацією:

Кримінальну справу про загибель народного депутата Дмитра Тимчука закрили у зв'язку з відсутністю події злочину, тобто умисного вбивства. Про це УНН в своєму коментарі повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

Загибель нардепа Тимчука: справу закрили у зв'язку з відсутністю події злочину

Источник: Нова Влада

"Слідство розглядало всі можливі версії загибелі депутата Дмитра Тимчука. За даним фактом в день його загибелі було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України, розслідування щодо якого проводилося слідчим управлінням ГУ НП в м. Києві", — зазначила представник прокуратури.

Так, в ході слідства були проведені судово-медична, балістична, генетично молекулярна та інші експертизи, допитані безліч свідків, проаналізовано записи з камер відеоспостереження, проведено ряд слідчих дій з метою встановлення обставин і версій цієї трагічної події.

За словами Максимець, в день загибелі Дмитра Тимчука правоохоронці в його квартирі провели огляд, вилучили зброю, з якого був здійсненй постріл, магазин і патрони. Також були відібрані змиви з рук і частин тіла загиблого і його співмешканки, вилучено одяг, інші речові докази.

Встановлено, що в квартирі, за винятком загиблого і його співмешканки, нікого не було. Зі свідчень близького оточення Тимчука, останнім часом перед загибеллю він перебував в депресії, рідко залишав стіни квартири, в день смерті взагалі не покидав житла, що підтверджується відеозаписами з камер, встановлених біля квартири.

Крім того, за результатами проведеної візуалізації з'ясовано, що при зафіксованому положенні тіла і нахилі голови, куля під час пострілу може пройти під кутом, встановленим при розтині тіла, і за вказаною траєкторії потрапити в місце пошкодження на стелі. Це говорить про те, що пошкодження, виявлені при дослідженні тіла Дмитра Тимчука, могли утворитися при тих обставинах, на які вказала свідок.

За результатами комплексної генетично молекулярної і балістичної експертиз генетичні ознаки клітин з ядрами на рамці зі стовбуром, спусковій скобі і основою рукоятки, магазині, кожусі затвора пістолета збігаються між собою і зі зразками крові загиблого і не збігаються з генетичними ознаками зразка буккального епітелію його співмешканки.

За словами представника прокуратури, беручи до уваги результати експертиз і інші встановлені в ході слідства обставини, слідство дійшло висновку, що основною і єдиною версією загибелі депутата є самогубство.

"12 грудня 2019 року за результатами повного та всебічного дослідження всіх обставин загибелі Дмитра Тимчука, висновків судових експертиз, проведеного слідчого експерименту, враховуючи записи з камер відеоспостереження, показань його близьких та інших зібраних доказів у їх сукупності, кримінальне провадження, розпочате ч. 1 ст . 115 КК України, було закрито на підставі п. 1 ч. 1 ст. 284 Кримінально-процесуального кодексу України, тобто у зв'язку з відсутністю події злочину, а саме умисного вбивства ", — підсумувала Максимець.

Раніше "Коментарі" розповіли про останні хвилини життя Тимчука.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини