Головна Новини Суспільство Кримінал "За образу поліцейськіх в Україні посилиться покарання", - МВС
commentss НОВИНИ Всі новини

"За образу поліцейськіх в Україні посилиться покарання", - МВС

Заступник глави МВС Антон Геращенко заявив, що в Кабміні розробляють законопроект, який збільшить адміністративну відповідальність для захисту полициейских

25 червня 2020, 16:55 comments1571
Поділіться публікацією:

Заступник голови Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що відомство займається розробкою законопроекту, згідно з яким, за образу чи провокацію поліцейських адміністративна відповідальність зросте. Про це він розповів в інтерв'ю агентству "РБК-Україна".

"За образу поліцейськіх в Україні посилиться покарання", - МВС

За словами Геращенко, така ініціатива стала можливою у зв'язку з недавніми протестами біля Шевченківського суду по справі одеського активіста Сергія Стерненко.

"Ми збільшимо суму штрафу за образливі висловлювання на адресу співробітників Нацполиции. Далі, щодо використання газових балончиків: ми будемо вводити додаткову відповідальність для тих, хто труїть ними поліцейських або інших учасників акції. Тобто звичайні люди можуть мати балончики як засобу самозахисту. Але коли під відео сльозогінний газ використовується проти поліцейських або інших учасників акції – це вже не мирна акція протесту", — зазначив міністр.

Також Геращенко додав, що в Кримінальний кодекс статтю про хуліганство буде додано ознака використання газового балончика.

"Це буде додатковий кваліфікуюча ознака. В статті кримінального кодексу про хуліганство як обтяжуюча обставина вказується використання кастетів, біт і т. д., ми додамо туди ще і сльозогінний газ. Тоді за це можна буде отримати реальний термін", — зазначив заступник глави МВС.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Антон Геращенко розповів про цілої кампанії, яка присвячена його безпосередньому начальнику Арсену Авакову, завдання якої його дискредитувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини