Головна Новини Суспільство Кримінал Вимагали тисячі доларів, шантажуючи суддю: на Житомирщині поліція затримала двох підозрюваних
commentss НОВИНИ Всі новини

Вимагали тисячі доларів, шантажуючи суддю: на Житомирщині поліція затримала двох підозрюваних

Поліція Житомирщини розкрила схему вимагання коштів

сьогодні, 11:35
Поділіться публікацією:

На Житомирщині поліцейські викрили двох підозрюваних у вимаганні великої суми грошей у місцевого судді. У незаконній діяльності звинувачують 56-річного жителя Волині та його 54-річну співмешканку з Рівненщини. Про це повідомляє Нацполіція.

Вимагали тисячі доларів, шантажуючи суддю: на Житомирщині поліція затримала двох підозрюваних

Схема вимагання коштів. Фото: Нацполіція

Як встановили слідчі, чоловік скористався приватною інформацією про суддю, яку отримав через особисті стосунки. Разом зі співмешканкою вони протягом майже року шантажували суддю, погрожуючи розголосом цієї інформації. Спершу вимагали близько 42 тисяч гривень, але з часом сума зросла до 15 тисяч доларів. З кожним новим дзвінком вимагання набували більш загрозливого характеру.

Під психологічним тиском суддя була змушена погодитися на вимоги. Зустріч для передачі грошей відбулася під наглядом поліції, яка затримала підозрюваного в Коростенському районі одразу після отримання коштів.

Під час обшуків поліцейські вилучили мобільні телефони, банківські картки, документи та велику кількість боєприпасів, включаючи понад 300 патронів, гранати та зброю.

Зловмисникам висунули підозру за вимагання (ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України). Суд обрав чоловікові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави, а жінці — цілодобовий домашній арешт. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вимагали тисячі доларів, шантажуючи суддю: на Житомирщині поліція затримала двох підозрюваних - фото 2
Вимагали тисячі доларів, шантажуючи суддю: на Житомирщині поліція затримала двох підозрюваних - фото 3
Вимагали тисячі доларів, шантажуючи суддю: на Житомирщині поліція затримала двох підозрюваних - фото 4
Вимагали тисячі доларів, шантажуючи суддю: на Житомирщині поліція затримала двох підозрюваних - фото 5
Вимагали тисячі доларів, шантажуючи суддю: на Житомирщині поліція затримала двох підозрюваних - фото 6

Погоріли на хабарях 

У Київській міській державній адміністрації посадовець вимагав хабарі від перевізників. Чиновник організовував безпідставні перевірки задля вимагання грошей за здійснення пасажирських перевезень.

Проректор столичного ВНЗ вимагав гроші за допомогу вступити до навчального закладу. Правоохоронці викрили його в організації схеми ухилення від мобілізації. 

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області та слідчі слідчого управління обласної поліції провели одночасно затримання трьох посадових осіб територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, що фігурують в корупційних схемах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини