Головна Новини Суспільство Кримінал Вимагали гроші і вкладали їх у гральний бізнес - що відомо про зловмисників-універсалів, затриманих у Києві
commentss НОВИНИ Всі новини

Вимагали гроші і вкладали їх у гральний бізнес - що відомо про зловмисників-універсалів, затриманих у Києві

Роботу злочинного угрупування зупинила Національна поліція

8 жовтня 2021, 18:31
Поділіться публікацією:

Столичні поліцейські припинили діяльність угрупування, яке чинило злочини відразу у двох напрямах нелегального бізнесу, інформує прес-центр Нацполіції України.

Вимагали гроші і вкладали їх у гральний бізнес - що відомо про зловмисників-універсалів, затриманих у Києві

Обшук у квартирі підозрюваних - фото МВС

Угрупування складалось з шести осіб, серед яких були працівники адвокатської контори, страхової компанії та звичайні мешканці столиці. Їхню діяльність припинили оперативники Департаменту стратегічних розслідувань та слідчі київської поліції. Правоохоронці виявили, що зловмисники діяли відразу з двох напрямах – колекторському та гральному.

Спершу члени угрупування насильством і погрозами вимагали у жителів столиці та їхніх сімей кошти за неповернутий кредит. Зловмисники отримали від одного з постраждалих 127 тис. грн. Далі вони вкладали гроші у гральний бізнес. Поліцейські нелегальні заклади, виявлені у ході слідства.

Обшук проводився і в квартирах, і в автомобілях підозрюваних. У них знайшли шість тис. дол., дві тис. євро, більше 23 тис. грн., також була зброя, обладнання для казино, устаткування для прослуховування і стеження, різні записи та розрахунки.

Докази, отримані поліцейськими, достатні для того, щоб шістці затриманих оголосили про підозру у примушуванні "до виконання чи невиконання цивільно-правовох зобов'язань" (ч. 2 ст. 355 Кримінального кодексу України). Якщо їх буде визнано винними, вони будуть покарані ув'язненням тривалістю 3-5 років.

Згідно з даними Національного банку України, кількість проблемних кредитів – 41% станом на початок 2021 р. Проблемні кредити – це позики, за якими не було жодного платежу протягом 90 днів. Протягом 2020 р. біля 30 млрд грн. таких кредитів банки списали. Частина – реструктуризується або продається установам, які займаються простроченими виплатами. 

Незабаром запрацює реєстр колекторських компаній Нацбанку України, як повідомляло раніше видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини