Головна Новини Суспільство Кримінал Віктору Януковичу оголосили ще одну підозру: що йому інкримінують
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктору Януковичу оголосили ще одну підозру: що йому інкримінують

Слідчі збирають докази для оголошення підозри іншим причетним до злочинів

5 листопада 2021, 14:13
Поділіться публікацією:








Віктору Януковичу повідомлено про нову підозру 5 листопада. Про це повідомляють в прес-службі Державного бюро розслідувань.

Віктору Януковичу оголосили ще одну підозру: що йому інкримінують

Віктор Янукович, фото Володимир Гердо / ТАСС

Як повідомляється, Януковичу інкримінують керівництво злочинною організацією, яка складалася з чиновників, які працювали у міністерстві внутрішніх справ, Службі безпеки, Збройних Силах. Членів угрупування підозрюють у тяжких кримінальних злочинах, які вчинялися з 18 по 20 лютого 2014 року в столиці.

Зокрема, вказано, що був здійснений терористичний акт для того, що залякати людей, у результаті якого загинули люди. Крім того, в столиці було здійснено вбивства та завдані громадянам поранення різного ступеня тяжкості. Злочини проти людей вчинялися за допомогою вогнепальної зброї та інших спеціальних засобів.

Члени злочинної організації підозрюються у перевищенні владних та службових повноважень, незаконно перешкоджали проведенню акцій протесту. До учасників акції застосовувалося насильство, їхні законні інтереси були порушені. Слідство назвало кількість загиблих внаслідок дій злочинної організації — 76 людей померло, ще 800 громадян отримали поранення.

Слідчі ДБР вручили повідомлення про підозру адвокатам Януковича відповідно до частини 2 статті 297-5 Кримінально процесуального кодексу України. Також повідомлення надіслали на адреси, де востаннє він проживав.

Суд 2 серпня 2021 року надав дозвіл здійснювати спеціальне досудове розслідування щодо Януковича. Наразі в суді триває розгляд клопотання прокурорів щодо утримання підозрюваного під вартою. Досудове розслідування ще не завершили. Слідчі будуть повідомляти про підозру іншим фігурантам, наразі ще збираються докази проти тих, хто може бути причетний до злочинів проти учасників акцій протесту у 2013–2014 роках.

Як повідомляв портал "Коментарі", ЄСПЛ почав діяти у справі екс-президента і звернувся з певним переліком питань до українського уряду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини