Головна Новини Суспільство Кримінал Викрито багатомільйонні зловживання при будівництві Подільського мосту в Києві
commentss НОВИНИ Всі новини

Викрито багатомільйонні зловживання при будівництві Подільського мосту в Києві

Поліція підозрює масштабні фінансові порушення

9 жовтня 2021, 22:45
Поділіться публікацією:

Пресслужба МВС інформує про слідство, відкрите проти групи високопосадовців, які підозрюються у масштабних фінансових порушеннях.

Викрито багатомільйонні зловживання при будівництві Подільського мосту в Києві

Працівники поліції оглядають Подільський міст - фото зі стрічки Twitter МВС

Фахівці управління стратегічних розслідувань, київської поліції та Подільська окружна прокуратура столиці виявили схему розкрадання 154,3 млн грн бюджетних коштів. Є докази про три злочинні факти, які вчинили працівники комунального підприємства та співробітники будівельної комерційної компанії-підрядника. 

У 2017 р. укладались договори, згідно з якими мали виконуватись певні роботи на будівництві Подільського мосту: ґрунтування зварювальних швів та фарбування нижньої частини плит на ділянці проїзду для автомобілів. За це було сплачено 4,5 млн грн. У 2020 р. були прийняті акти про їхнє виконання. Між тим частина з них зовсім не виконувались, а частина – виконані з порушеннями технологічними процесів. Звинувачуються у незаконних витратах двоє підозрюваних.

Восени 2021 р. фахівці провели будівельно-технічну експертизу. Вони виявили, що на певних ділянках автопроїзду немає лакофарбових матеріалів та покриття. Однак гроші у розмірі 1,8 млн грн були сплачені. Найбільші втрати – 148 млн грн за завищення вартості робіт з монтажу системи контролю напруги деформації.   

Керівник та начальник одного з підрозділів комунального підприємства підозрюються у вчиненні злочину згідно з ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки. Якщо їх буде визнано винними, вони отримають ув'язнення на термін від двох до п'яти років та штраф максимум до 12 750 грн. Директор компанії-підрядника – за ч. 5 ст. 191 "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах". Його можуть позбавити свободи максиму на 7-12 років.

Про добудову Дарницького мосту ("мосту Кірпи") видання "Коментарі" раніше інформувало своїх читачів. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини