Головна Новини Суспільство Кримінал В Іспанії несподівано виправдали 20-річного за секс з 12-річною: як суд пояснив своє рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

В Іспанії несподівано виправдали 20-річного за секс з 12-річною: як суд пояснив своє рішення

Суд в Іспанії виправдав чоловіка за секс з 12-річною пояснивши це тим, що це частина культурної сфери ромів, де шлюб дуже молодих людей є поширеним явищем.

3 червня 2024, 11:05 comments2474
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

В Іспанії суд ухвалив суперечливе рішення, яке викликало хвилю обурення. Суд у Сьюдад-Реалі виправдав 20-річного чоловіка, якого звинуватили у зґвалтуванні 12-річної дівчинки, яке призвело до її вагітності двійнею. Суд пояснив таке рішення тим, що їхні стосунки "схожі на шлюб" і обидві сторони були "близькими за віком і зрілістю".

В Іспанії несподівано виправдали 20-річного за секс з 12-річною: як суд пояснив своє рішення

Суд виправдав чоловіка за секс з 12-річною дівчинкою. Фото з відкритих джерел

Прокуратура вимагала 11,5 років позбавлення волі для чоловіка за тривалий злочин сексуального характеру особи, яка не досягла 16 років. Проте іспанський суд виправдав чоловіка пославшись на статтю Кримінального кодексу у якій вказується, що сексуальні стосунки до 16 років можуть виключити кримінальну відповідальність, коли підозрюваний є особою, близькою до неповнолітнього за віком і за ступенем фізичного та психологічного розвитку чи зрілості.

Ключовим у прийняті такого рішення став соціокультурний контекст ромської спільноти до якої належить 20-річний чоловік та 12-річна дівчина. На думку суду, такі сексуальні стосунки є частиною ромської культури.

"Стосунки є частиною культурної сфери циганської спільноти, де шлюб дуже молодих людей є поширеним явищем", — пояснили у суді.

Рішення суду у Сьюдад-Реалі викликало критику як правозахисників, так і представників ромської громади. Директорка Фонду ромського секретаріату в Іспанії Сара Гіменес заявила, що такі вироки сприяють формуванню "негативного іміджу" ромів, який "не відповідає сьогоднішній реальності". 

А директорка відділу недискримінації та боротьби з расизмом у міністерстві рівності Іспанії Беатріс Каррільо назвала таке рішення "абсолютно ганебним". На її думку, для пом’якшення вироку суд послався на вигаданий звичай ромів, який не відповідає Кримінальному кодексу. Каррільо вказує, що таким чином, "зґвалтування циганських дівчат не має юридичних наслідків".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що поліція розслідує перше зґвалтування неповнолітньої, яке відбулось у віртуальній реальності.

Також "Коментарі" писали про популярну блогерку, яка стала жертвою групового зґвалтування в Індії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини