Головна Новини Суспільство Кримінал "Улов" чималий: поліція провела обшуки в офісі консалтингової групи «А-95» Сергія Куюна
commentss НОВИНИ Всі новини

"Улов" чималий: поліція провела обшуки в офісі консалтингової групи «А-95» Сергія Куюна

Власника компанії "А-95" підозрюють в ухилянні від сплати податків та "оптимізації" ПДВ

14 липня 2021, 15:15
Поділіться публікацією:








Вчора, 13 липня, в офісі консалтингової групи "А-95", яку очолює Сергій Куюн, відбулися 5 поліцейських обшуків. В ході них, за повідомленням журналістів порталу "Вісті.ua", правоохоронці вилучили у компанії комп'ютерну техніку і виявили понад 100 тисяч доларів готівкою. Загальний "улов" слідчих в ході перевірок офісу та квартири Сергія Куюна в Києві склав 104 тисячі доларів, 3000 євро і 100 тисяч гривень. При цьому, за інформацією автора матеріалу "Вістей" з посиланням на слідчих, діяльність фірми, яка офіційно займається консалтингом, таких великих сум готівки не передбачає.

 "Улов" чималий: поліція провела обшуки в офісі консалтингової групи «А-95» Сергія Куюна

Фірма Сергія Куюна може виявитися недобросовісним лоббістом великих мереж АЗС. Фото з відкритих джерел

Діяльність Сергія Куюна останнім часом привернула увагу багатьох ЗМІ. За інформацією, опублікованою на порталі "Вісті.ua", Куюна називають медіаздирником і не раз звинувачували в ухилянні від сплати податків і чорних піар-кампаніях проти мереж АЗС — конкурентів групи "ОККО".

Річ у тому, що Сергій Куюн як "експерт" часто атакує в ЗМІ роздрібні мережі, які продають паливо дешевше, ніж "ОККО". З посиланням на власні джерела видання "Вісті.ua" охарактеризувало Куюна як "лобіста і податкового махінатора, який за свої тіньові піар-послуги отримує мільйони від "Галнафтогазу" і підконтрольної йому Нафтогазової асоціації України. Улюблений прийом Куюна — голослівно звинувачувати "ворожі" мережі АЗС у продажу бодяги й ухилянні від сплати податків. Цікаво виходить: головний "викриватель" схем раптово "погорів" на податкових махінаціях. Чекаємо адекватного розслідування".

Діяльність Сергія Куюна і його групи "А-95" приваблювала раніше увагу і журналістів "5 каналу". У травні вони опублікували власне розслідування в рамках програми "Особливий погляд". Журналістів насторожило різке подорожчання роздрібних цін на паливо у великих мережах АЗС — близько 4 гривень на літр з початку поточного року. І, як припустили репортери під час розслідування, компанія "ОККО" може бути в картельній змові з "WOG" і "SOCAR". Середня маржа цих кампаній з кожного проданого літра становила нібито до 11 гривень, в той час, як інші АЗС цілком успішно працювали з маржею у 3,5 гривні за літр палива. Щоб не втратити своє місце на ринку і прибуток, нібито саме "ОККО" найняла фірму Сергія Куюна для атак у ЗМІ на недорогий сегмент АЗС. Численні, нічим не підкріплені дані про продаж контрафактного палива, ухиляння від сплати податків та інші порушення, які нібито допускали конкуренти "ОККО", на думку репортерів "5 каналу", були абсолютно нічим не підтверджені.

За даними, опублікованими на порталі "Вісті.ua", згідно з податковою звітністю у 2019-2020 роках від однієї третини до однієї четвертої всіх коштів, що надійшли на рахунки консалтингової групи "А-95", — перерахування від концерну "Галнафтогаз", який володіє брендом "ОККО". Ще одним спонсором Сергія Куюна журналісти називають Нафтогазову асоціацію України, яка щомісяця переводить на рахунок ПП "Куюн" не менше 400 тисяч гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини