Головна Новини Суспільство Кримінал У заповідній зоні на Прикарпатті роками незаконно вирубували дерева: хто організував схему
commentss НОВИНИ Всі новини

У заповідній зоні на Прикарпатті роками незаконно вирубували дерева: хто організував схему

Яких збитків завдано вирубкою дерев на Прикарпатті

сьогодні, 11:40
Поділіться публікацією:

На Прикарпатті посадовців державного підприємства “Кутське лісове господарство” організували схему та  на території Національного природного парку “Гуцульщина” роками незаконно рубали деревину. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Державного бюро розслідувань.

У заповідній зоні на Прикарпатті роками незаконно вирубували дерева: хто організував схему

Вирубка дерев. Фото ДБР

Досудове розслідування у справі працівники ДБР завершили, а обвинувальний акт направили до суду. Підозру зловмисникам оголосили у квітні цього року. 

“Група, яку створив та очолив керівник підприємства, діяла з 2018 року, до її складу входили різні працівники лісового господарства. Протиправна діяльність впродовж кількох років завдала збитків екології на майже 250 млн грн”, — повідомили у ДБР.

Посадовці незаконно, не маючи жодних дозволів та відповідних погоджень, видавали документи, які дозволяли проводити рубки на ділянках, які вже понад 20 років не були в підпорядкуванні лісового господарства. Вони входили до складу Національного парку. Зрубану деревину зловмисники продавали, а отримані кошти — привласнювали.

У ході розслідування було встановлено, що у період з лютого по грудень 2022 року до складу групи входили крім керівника підприємства ще троє його найдосвідченіших підлеглих. Група у такому складі організувала незаконну рубку понад 1300 дерев різних порід. За висновками експертизи, екологічні збитки склали майже 3,4 млн грн.

Чотирьом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем та у незаконній порубці та збуті дерев на території природно-заповідного фонду (ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 КК України).

“Для відшкодування завданих збитків подано цивільний позов та арештовано майно фігурантів: будинок, земельну ділянку та 2 автомобілі. За клопотанням ДБР суд обрав фігурантам запобіжні заходи – тримання під вартою та відсторонив від займаних посад. Розслідування триває, готуються підозри ще щодо двох груп осіб, які проводили незаконні рубки на природоохоронній території”, — уточнили у ДБР.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки коштів розікрали на будівництві метро у Києві.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини